Home , Bildiriler , Sur, Cizre, Nusaybin… Kürt Halkının Direnişini Sahipleniyor, Dayanışmayı Yükseltiyoruz!

Sur, Cizre, Nusaybin… Kürt Halkının Direnişini Sahipleniyor, Dayanışmayı Yükseltiyoruz!

ATİK Logo

Sur, Cizre, Nusaybin…

Kürt Halkının Direnişini Sahipleniyor, Dayanışmayı Yükseltiyoruz!

 

Faşist TC devleti başta Kürt halkının yükselen direnişi olmak üzere, gelişen en ufak toplumsal muhalefeti bastırmak için en vahşi ve barbarca yöntemlere başvurmaktadır. Tüm yalan ve çarpıtmaların aksine, her geçen gün kayıpları artan egemen güçler, çaresizliğini katliamlarla gizlemeye çalışmaktadır.

kampanyaTürkiye Kürdistanı’ndaki bir çok yerleşim alanı en ağır silahlarla yerle bir edilmiş, genç, yaşlı, kadın ve çocuk gözetmeksizin, yüzlerce insan katledilmiştir.

 

Katil devletin en tepesinden “taş üstende taş, gövde üstünde baş bırakmayın„ talimatları pratiğe uygulanmak istenmektedir.

Ne varki ne sayıları binleri bulan ordu ve özel timi, ne tankı ve topu ve ne de akıl almaz katliam yöntemleri direnişe engel olmaya yetmiyecektir. Kürt halkı bu onurlu ve görkemli direnişin bedelini en ağır bir biçimde ödüyerek, yüzlerce evladını toprağa verse de, bu süreçte tek ve doğru olan parolanın DİRENİŞ ve MÜCADELE olduğunu iyi bilmektedir.

 

Konfederasyonumuz ATİK geçmişte olduğu gibi, bundan böylede bu zulme karşı diz çökmeyenlerin yanında yer almaktadır. Kürt ulusuna mensup halkımızın bu mücadelesini meşru ve haklı bir mücadele olarak selamlamakta ve desteklemektedir.

 

Bir yandan bulunduğu tüm ülkelerde bu katliamlara ilişkin faşist TC’nin gerçek yüzünü Avrupa kamuoyuna gösterme çabası yürütürken, öte yandan somut kampanyalarla bu direnişi desteklemeyi zorunlu bir görev olarak bilmektedir.

Bu bağlamda başlatmış olduğumuz, “Kürt Halkının Direnişini Sahipleniyor, Dayanışmayı Yükseltiyoruz!„ kampanyasının başarılı sonuçlanması için tüm dernek ve komitelerimize önemli görevler düşmektedir.

 

Başlatmış olduğumuz bir aylık maddi destek kampanyasının sonuçları bir heyet tarafından ihtiyaç duyulan alanlara teslim edilecektir. Bu maddi kampanya ile, katliamların yanısıra yurdu ve evi başına yıkılan halkımızın yaralarını sarmada yardımcı olunmaya çalışılacaktır.

Başta üye ve taraftarlarımız olmak üzere, tüm devrimci, demokrat ve yurtsever birey ve kurumları kampanyamıza destek vermeye, direnişle dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.

 

  • Gün Kürt halkı ile dayanışmayı yükseltme ve kavgayı büyütme günüdür!
  • Kürt Halkı Yalnız Değildir!

 Kürt Halkiyla dayanisma kampanyasi-ATiK-