Home , Haberler , 1 Yıl Oldu… Uludere-Roboski’nin Failleri Nerede’

1 Yıl Oldu… Uludere-Roboski’nin Failleri Nerede’

İSTANBUL | 25 – 12 – 2012 | Partizan`roboski katliami_cenaze_defin-400x186ında bileşeni olduğu HDK İstanbul İL Meclisi, Roboski katliamının yıldönümünde bir eylem gerçekleştirecek.

HDK yaptığı açıklamada, “AKP, Roboski Katliamının Hesabından Kaçamaz, 34 Kürt Köylüsünün Hesabı Verilmelidir !” sözleriyle kamuoyuna çağrı yaptı.

HDK, AKP Hükümetinin, emrindeki TSK tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde, F-16 askeri uçaklarıyla sınır boyunda katlettiği 17’si çocuk 34 Kürt köylüsünün hesabını da unutturarak kapatmanın peşinde olduğu, emri verenin, savaş uçaklarını kullanan ve operasyona katılanların açığa çıkarılması beklenirken, katliamın sorumlularından sayılması gereken Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten’e başarı madalyası verildiği hatırlatıldı. “Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi olarak bütün demokrasi güçlerine, emek örgütlerine, sorumluluk ve vicdan sahibi tüm insanlara bir kez daha çağrı yapıyoruz” denilen açıklamada, devlet ve AKP hükümetinin işlediği bu insanlık suçuna ortak olmamak için, katliamın sorumlularının açığa çıkarılıp yargılanması için duyarlı demokrat tüm kamuoyuna gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısı yapıldı.

 

Tarih: 29 Aralık 2012

Toplanma Yeri: Şişli Cami Önü

Toplanma Saati:15.00

Basın Açıklaması: AKP Şişli İlçe Başkanlığı