Home , Avrupa , Her anı devrim olan Ulaş Bayraktaroğlu için Anma!

Her anı devrim olan Ulaş Bayraktaroğlu için Anma!

Gezinin başkaldırı ruhu Ulaş`tan Rakka`nın komutanı Mehmet Kurnaz`a uzanan yolda iŞiD çeteleri ile girdiği çatışmada 10 Mayıs günü ölümsüzleşen Ulaş Bayraktar Zürih`de anıldı.

11 Mayıs günü iŞiD çetelerine karşı en ön cephede savaşan hem Ulaş Bayraktaroğlunu anmak, hem de AKP-iŞiD işbirliğini protesto etmek için TC. Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi. Saat 3`te saygı duruşu ile başlayan anma BÖG adına hazırlanan metinin okunması ile devam etti.

Son dönemde gelen şehit haberlerinin bizi hüzüne değil, daha çok mücadeleye bağlayacak!  sözleri ile başlayan açılış konuşmasında Aliboğazı, HPG ve DHKC gerilları da anıldı.

Rakka hamlesinde ölümsüzlüğe uğurlanan Birleşik Özgürlük Güçleri başkomutanı Ulaş Bayraktaroğlu için (Mehmet Kurnaz) BÖG`un örgütlediği eylem, Partizan MLKP, SYKP, Dem-kurd ve Devrimci/demokrat/yurtseverlerin de katılımı ile gerçekleşti. Eyleme Faşizme karşı birleşik mücadelenin en önemli mevzilerinden biri olan HBDH flamalarıda ayrı bir renk kattı.

Bir devrimci gibi yaşadı bir devrimci gibi öldü“ sözleri ile konuşmasına başlayan Ulaş Bayraktaroğlunun 30 yıllık kavga ve mücadele arkadaşı her anı devrim olan yoldaşını kavga arkadaşını anlatan duygusal konuşmasının ardından eylem coşkulu sloganlarla sonlandırıldı.

Rojava da düşene dövüşene bin selam!

Faşizme Karşı omuz omuza!