Anasayfa , Avrupa , Yeni Kadın Mannheim 1. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

Yeni Kadın Mannheim 1. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

MANNHEIM | 29.06.2019 | 22 Haziran 2019 Cumartesi günü, Mannheim Yeni Kadın birinci Genel Kurulunu gerçekleştirdi. İki senelik bir faaliyet sürecinin ardından gerçekleştirilen kurul, bir üyenin haricinde bütün üyelerin ve yanı sıra MYK’dan bir temsilci ve Almanya ÜKK’sından bir temsilci olmak üzere ayrıcadan iki Yeni Kadın faaliyetçisinin de katılımıyla gerçekleşti.

Üye yoklamasının ardından Temmuz 2017 yılında kurulan ve iki sene aralıksız faaliyet yürüten komitenin, katıldığı eylemler ve etkinlikler başlıklar hâlinde katılımcılara sunuldu. Bir çok başarılı faaliyete imza atılmış olsa da, eksiklikler eleştirildi ve kadın mücadelesine bakış açısı ve anlayış da uzun uzun tartışıldı. Bu bağlamda doğru pratiğin nasıl örülebileceği konusu da gündem oldu.

Aynı zamanda gelecekte yapılması gereken ve yapılması istenenler de konuşuldu. Kolektif çalışma tarzının ve eğitim çalışmalarına daha fazla önem verilmesi gerekitği de vurgulandı. Sonuç olarak, sağlıklı ve başarılı bir kadın mücadelesinin, kadınların örgütlü gücünden ve bu örgütlü gücü harekete geçirmelerinden geçtiğinin de altı çizildi. İki senelik değerlendirmenin ardından yeni komitenin seçimi de gerçekleştirilerek, genel kurul sona erdi.