Anasayfa , Avrupa , 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NDE FAŞİZM LANETLENDİ

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NDE FAŞİZM LANETLENDİ

HANNOVER|03.09.2017| 1 Eylül Dünya Barış Günü, ATİF-Hannover tarafından, Hannover’in merkezi yerinde; “Nuriye ve Semih’i Yaşatalım” standı açıldı. Aynı anda Die Linke’nin mitingi vardı. Stand kitleler tarafından ilgiyle izlenirken, faşist Türk devletinin baskıları ve uygulamalarını protesto eden bildiriler dağıtıldı.

Ayrıca Die Linke’nin miting sahnesinde ATİF adına konuşma yapıldı. Konuşma kalabalık kitle tarafından sık sık alkışlandı.

ATİF adına yapılan konuşma’da, hapishanede tutklu buluna Nuriye ve Semih’in direniş ve açlık grevi mücadelesi anlatıldı. Faşist Erdoğan diktatörlüğünün uygulamaları teşhir edildi.

ATİF, Kitleleri Enternasyonal Dayanışmaya Çağırdı

2 Eylül Cumartesi günü ise, Enternasyonal Liste/MLPD tarafından düzenlenen mitinge ATİF-Hannover olarak katılım sağladı ve “Nuriye ve Semih yaşamalı” standını tekrar açtı.

TC devletini ve teşhir eden bildirilerin dağıtımı yanında ATİK’in bildirileri de dağıtıldı.

Miting’de Enternasyonal Liste/MLPD’den milletvekili adayı Meve Gizem’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında emperyalist Alman devletinin Türk devletine verdiği desteği geri çekmesini istedi.

Alman emperyalist burjuvazisinin komünistleri, devrimcileri ve Kürt yurtseverlerini kriminalize etmek için 129a/b madelerini canlı tutuğunu ve bunun ise Türk devletine doğrudan bir destek anlamını taşıdığını ve bu yasanın derhal kaldırılması ve içerdeki siyasi tutukluların ve mahkumlarımn derhal serberst bırakılmasını istedi.

Münih Yargılamaları Protesto Edildi

MLPD Kuzey Eyaletleri sorumlusu’da konuşmasında genel siyasal değerlendirmelerin yanı sıra, Alman burjuvazisinin politikasını eleştirdi. Faşsit Almanya İçin Alternatif Partisi’nin ve diğer faşist örgüt ve partilerin kapatılmasını istedi. “TKP/ML üyesi oldukları” gerekçesiyle Münih’de yargılanan on tusağın derhal serbest bırakılmasını ve TKP/ML’nin Almanya ve diğer AB ülkelerinde yasak olmadığını bir kere daha hatırlattı.

Aynı meydan’da, SPD ve AfD (Almanya İçin Alternatif Partisi) de vardı. Kitleler, AfD’yi proetsto etti. Ve AfD kısa bir süre sonra çadırını toplayıp gitmek zorunda kaldı.

Enternasyonal Liste/MLPD Mitingi’nde müzikler söylendi ve müzisyen Özden Çiçek’de üç ayrı dilden söylediği Çav Bella şarkısıyla Mitinge katkı sundu.

Miting, Enternasyonal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.