Anasayfa , Avrupa , Mannheim Derneği 5. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Mannheim Derneği 5. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

atif mannheim dernek kurulu2MANNHEİM| 15 – 07 – 2014 | ATİF e bağli olan Mannheim İntegrationsverein e.V., 13 Temmuz Pazar günü 5. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mannheim derneği, Mart 2014’te planladığı Genel Kurulunu, dünyadaki ve Türkiye toprakları üzerinde yaşanan son politik gelişmelerden kaynaklı yoğun pratik faaliyet içinde oldukları için ancak Temmuz ayında gerçekleştirebildi. Dernek yönetimi adına acılış konuşması ve ardından dünyada demokrasi mücadelesi ve Sosyalizm uğruna hayatını kaybedenler için bir dakikalik saygı duruşu yapıldı. Üye tespiti ve divan seçimi ardından Genel Kurul başlatıldı.
Divan başkanının üyeleri selamlaması ile birlikte 4. dönem faaliyet raporu okundu. Üyelere sunulan faaliyet raporu 16 ay içinde yapılan tüm dernek calışmalarını sözlü ve görsel bir şekilde sundu. Üyelerin coğu, faaliyetleri çok olumlu değerlendirmekle birlikte bu çalışmaların diğer alanlara ve kurumlara örnek olması gerektiğini dile getirdiler. Kadın, gençlik ve yerli kurumlarla ilgili çalışmalar eksik görüldü ve önümüzdeki yıl yeni DYK’nın bunun üzerine kafa yormasını istediler ve aynı zamanda Zazaca ve Kürtce dil kursu verilmesi de istendi.
Siyasi rapor sunuldu ve tartışıldı. Siyasi rapora ilişkin dikkat cekilen konu, DYK’nın Federasyonun aldığı kararlarda daha özverili olması ve pratikte uygulamada çaba gösterilmesi oldu. Ardından Mali rapor sunuldu ve oy birliği ile onaylandı. Son olarak yeni dönem DYK ve Denetim Kurulu secimine gecildi, yeni DYK’ya 7 kişi ve Denetim Kuruluna 3 kişi seçildi. Divanın son sözü alması ile birlikte Genel Kurul sona erdi.