Anasayfa , Avrupa , Zürih`te 14 Haziran Hazırlıkları İçin Bir Etkinlik Gerçekleşti

Zürih`te 14 Haziran Hazırlıkları İçin Bir Etkinlik Gerçekleşti

İSVİÇRE|Kadın grevlerinin yüzüncü yılı ve özelde İsviçre`de 14 Haziran 1991`in yıldönümünde „Eşit ise eşit ücret, kürtaj yasası ve doğum izinleri“ gündemli kadınların genel grev çalışmaları devam ederken, Yeni Kadın Zürih komitesi bir etkinlik örgütledi.

ATİK çatısı altında faaliyet yürüten Kültür Fabrik`te kolektif emekle hazırlanan Pazar kahvaltısının ardından, sokaklara kadın isimlerinin verildiği ve adeta sokakların lıla rengine boyandığı gün olan 14 Haziran 1991 kadın grevi çalışmaları ve eylemlerinden bir görüntü izlendi.

Ardından İsviçre belediye seçimleri ile ilgili SP (Sozialıstische Partei) adayı Ali Gencer kısa bir sunum yaptı. Ali Gencer sunumunda özellikle Dünya`daki kadın mücadelelerinden ve kadınların sokaklara çıktığı eylemlerden bahsetti. Yaklaşan seçimlerde oy kullanmanın öneminin yanı sıra göçmenlerin İsviçre politikasına ilgisizliği ile birlikte seçimlerin bizler açısından önemli olduğu vurgusundan sonra konuşmasını sonlandırdı.

Seçimlerle ilgili yapılan sunumun ardından grev çalışmalarının bir ayağı olarak bölgelerdeki Yeni Kadın üyeleri aracılığı ile sendikalara giderek hem grev çalışmalarından bahsedilip hem de grev ile ilgili yasal bilgilendirmeler alınacağı bilgisinin de yapıldığı etkinlikte 14 Haziran Cuma günü gerçeklesek büyük bir eylem bilgiside verildi.

İşçi kadınlar için önemli bir talep olmasının yanı sıra 14 Haziran günü İsviçre`de faaliyet yürüten tüm kadın örgütleri ve sendikaların yaşamı durdurma talebini grev gününe kadar Yeni Kadın olarak gündemde olduğunu ve sürecin aktif bileşeni olunacağının dile getirildiği etkinlik başka eylemlerde buluşma çağrısı ile sonlandırıldı.