Anasayfa , Haberler , Zürih Yeni Kadın Komitesinden Sohbet Buluşması

Zürih Yeni Kadın Komitesinden Sohbet Buluşması

yenikadin_zurih1ZÜRİH |17-10-2016| Zürih Yeni Kadın komitesi tarafından gönderilen açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

Uzun bir aradan sonra Zürih Yeni Kadın komitesinin inisiyatifi ile örgütlenen sohbet akşamı 15 Ekim Cumartesi günü gerçeleştirildi. Sohbet akşamı komite üyesi bir arkadaşın açılış konuşması ile başladı. Açılış konusmasında takvimsel süreçlerde bir araya gelmenin ötesinde problemlerimizin samimi ortamlar yaratIlarak konuşulması, paylaşılması niyeti ile bu etkinligin örgütlenildiği belirtildi. Yine açılış konuşmasında Zürih’te ki YDG’li genç kadınların Yeni Kadın çalışmalarındaki destekleri özel olarak belirtildi.

Kadınlar olarak „kadın örgütlenmesini ne kadar hissediyoruz“ anlayışı ile özel bir konu seçilmeden toplantıya katılan her kadının kendini anlatabilmesi/hissedebilmesi için etkinliklik sohbet tarzında devam etti.

Esas ve en önemli olan konuşulan konulardan birisi „Yeni Kadın MYK üyemiz Banu Büyükavcı ve Nekane icin 25 Kasım’da yapılacak eylemliklerden bilgilendirmeler yapıldı. Kasım ayında ‘Kadına yönelik şiddete hayır!’ haftasına denk gelen Banu Büyükavcı`nın mahkeme önünde yapılacak eylem için kadınlara çağrı yapıldı.

Geniş katılımlı bir çalışma olması hem de katılan kadınların kendini ifade etmesi bir olumluluk iken, böyle çalışmaların daha sık yapılması, yeni tanıştığımız kadınlar tarafından özel olarak talep edildi. Etkinlik yeni etkiliklerde buluşma çağrısı ile sonlandırıldı.

Zürih Yeni Kadın Komitesi