Home , Haberler , İstanbul Üniversitesi’nde OHAL

İstanbul Üniversitesi’nde OHAL

11012988_1639439722965596_8707499145966168066_nİstanbul: Yeni kayıt döneminin başlaması ile birlikte, okul yönetiminin de yeni korkuları baş göstermiş ve bir dizi yasaklarla yeni döneme merhaba demiştir. İstanbul Üniversitesi’nde her sene devrimci, demokrat, yurtsever öğrenciler stant açıp yeni gelen öğrencilerle tanışır ve onlara okul hakkında bilgiler verilirdi. Bu vesile ile birçok öğrenci devrimci fikirlerle tanışır ve öğrenci olmanın vermiş olduğu sorgulama yetisine farklı bir pencere açmış olurdu. Bu açılan pencere devletin ve okulun en çok korktuğu pencere olduğundan, öğrenciden önce sivil polislerin bildiri ve uyarılarla yeni gelen öğrencileri korkutmaya çalışması alışık olunan tablolardan biriydi.

 Fakat bu sene – az oy aldığı halde Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve öğrencilerin kabul etmediği- rektör Mahmut Ak yasaklara yeni bir boyut eklemiştir. Okulu adeta kapalı cezaevine çeviren Ak, zabıta bariyerleri ile stant açılan yerlerde barikatlar kurmuş, bir sürü Özel Güvenlik Birimi ve polis yığınağı yapmış, yeni kayıt yapan yeni öğrenciler dışında okulun öğrencilerini kayıt süresi boyunca okula almama kararı almıştır. Bu yasakçı zihniyet üzerine Üniversite Öğrencileri imzalı pankartı altında öğrenciler bu durumu protesto ettiler. Beyazıt Meydan’da toplanan öğrenciler Suruç Şehitlerini andılar ve yasakçı politikalara karşı duracaklarını ve boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler.

Basın açıklamasını okuyan öğrenci: “Tekrar iktidara gelmek için Ortadoğuyu ve Türkiye’yi kana bulayan Erdoğan ve AKP bu kanın hesabını gençliğe verecektir. Suruç’ta katledilen arkadaşlarımızın hesabını soracağız. Suruç Katliamı ardından başlatılan operasyonların devamı olan okulumuzda ki bu yeni uygulamalar bizleri yıldıramayacak. Bizler üniversite öğrencileri olarak bu yasakçı zihniyeti tarihin çöplüğüne göndereceğiz.” Dedi.

Polisin yığınak yaptığı basın açıklaması slogan ve alkışlarla sona erdi.