Anasayfa , Avrupa , Züleyha Sap Son Yolculuğuna Uğurlandı

Züleyha Sap Son Yolculuğuna Uğurlandı

ZÜRİH|05.01.2023| Yakalandığı amansız hastalık sebebiyle 30 Aralık 2022 günü aramızdan ayrılan Züleyha Sap yoldaşımızın cenaze merasimi Zürih’de bulunan Shilfeld mezarlığında gerçekleştirildi.
Ailesi, dostları ve yoldaşlarının katıldığı merasimde ailesi, ATİK ve PARTİZAN adına konuşmalar gerçekleştirildi. ATİK adına yapılan konuşmada, Avusturya ve İsviçre’de bulunduğu süreler içerisinde ATİK ve YENİ KADIN komitelerinde yer aldığı belirtilerek kendisini kaybetmemizin derin bir hüzne neden olduğu belirtildi.
PARTİZAN adına yapılan konuşmada da Züleyha Sap’ın bulunduğu her alanda faaliyetlere katkı sunduğu, yoldaşlarına verdiği emeklerin önemli olduğu söylendi. “Örnek bir kişilik olarak onu daima anacağız” denilen konuşmada, ailesine ve tüm Partizan taraftarlarına başsağlığı dilendi.
Yapılan törenin ardından, toprağa verilmeden önce YENİ KADIN adına mezarı başında bir şiir okunarak, Züleyha Sap’a veda edildi.
Mezarlıkta düzenlenen anma ve defin işleminin ardından Zürih KültürFabrik derneğinde bir yemek verildi. Burada gösterilen sinevizyon ve konuşmaların ardından anma sona erdirildi.