Home , Haberler , BDP ve STÖ'lere operasyon, 60'ı aşkın gözaltı

BDP ve STÖ'lere operasyon, 60'ı aşkın gözaltı

TÜRKİYE | 08 – 12 – 2012 | AKP rejimi polisleri bu sabah saatlerinde Batman, Siirt ve Mardin merkez, ilçe, belde ve köyleri ile Mersin’de BDP, belediyeler ve sivil toplum örgütlerini hedef alan baskınlar düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda, aralarında BDP il ve ilçe başkanları, MEYA-DER ve KURDÎ-DER yöneticileri, belediye başkanları, belediye çalışanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 60’ı aşkın kişi gözaltına alındı.

Batman, Siirt, Mardin merkez, Savur, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı ilçeleri, Sürgücü, Akarsu, Duruca ve Girmeli beldeleri ile çok sayıda köyde polis, özel harekat timleri ve asker tarafından sabahın erken saatlerinde; belediye, BDP binaları, İHD, KURDÎ-DER, MEYA-DER gibi sivil toplum örgütlerinin de aralarında bulunduğu onlarca adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonlarda BDP il ve ilçe başkanları, MEYA-DER ve KURDÎ-DER yöneticileri, belediye başkanları, belediye çalışanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve imamların da aralarında bulunduğu en az 60 kişi gözaltına alındı.

BATMAN 12 GÖZALTI

Batman’da sabahın erken saatlerinde bir çok ev ve BDP binası, MEYA-DER, KURDÎ-DER Batman şubeleri ile Barış Anneleri İnisiyatifi Temsilciliği’ne baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda aralarında BDP Batman İl Eşbaşkanları Şehmus Azboy, Ayşe Ağılgat, Merkez İlçe Başkanı Şükrü Topkan, yöneticiler Abdulrezzak Kızmaz, Mahfuz Kaya, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, KURDÎ-DER Şube Başkanı Şehmus Aslan, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistlerinden 3 kişinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan ev ve kurum baskınlarında çok sayıda bilgisayar hard diski ve evraklara da el konulduğu bildirildi. Öte yandan BDP PM Üyesi Osman Ergin’in İstanbul’da yapılan ev baskınında gözaltına alınarak, Batman’a getirileceği öğrenildi.

MARDİN VE İLÇELERİNDE EN AZ 40 GÖZALTI

Sabah saatlerinde polis BDP Mardin il, merkez ilçe binası ve evlere de baskın düzenledi. Yapılan baskında ev ve parti binaları didik didik aranırken, çok sayıda bilgisayarın hard disk ve evraklara el konulduğu belirtildi. Baskınlar sonucunda BDP Mardin Merkez İlçe Başkanı Abdülcelil Şimdi, BDP Mardin İl yöneticisi Nevroz Türk, Fuat Olgaç, Mehmet Vural gözaltına alındı.

SAVUR: BDP Savur İlçe Örgütü binası ile Sürgücü Belde binası da polisler tarafından basıldı. BDP Savur İlçe yöneticilerinin evlerine düzenlenen baskının ardından yöneticileri yanlarına alan polis parti binasına geçti. BDP Sürgücü Belde Örgütü binasındaki aramalar devam ediyor.

KIZILTEPE:Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis sabah erken saatlerin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Baskında aralarında BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Zeyat Ağaoğlu, eski ilçe başkanı Ömer Turgay, eski ilçe yöneticisi Şükran Yılmaz, DTK üyeleri Alaattin Bulut ve Mehdi Erdem gözaltına alındı. Yapılan ev baskınlarında çok sayıda bilgisayar hard diskleri ve evraklara el konulurken, araçlar ve ilkokula giden çocukların çantalarının bile arandığı öğrenildi. BDP Kızıltepe eski ilçe yöneticisi Şükran Yılmaz’ın elinden ameliyat olduğu yönünde raporu olmasına rağmen gözaltına alındı.

NUSAYBİN:Özel harekat timleri ve polisler sabah saatlerinde aralarında BDP Nusaybin İlçe Örgütü, Nusaybin Belediyesi’ne bağlı Gülşilav Danışma Merkezi, Akarsu ve Duruca belde belediyeleri, 14 mahalle ve 6 köyde olmak üzere bir çok ev ve işyerine baskın düzenledi. Baskınlar sonucu bir çok bilgisayar hard disklerine ve evraklara el konuldu. Baskınlar sonucu aralarında BDP Nusaybin İlçe Başkanı Ayten Kahraman, yöneticiler Ramazan Keskin, Celal Ata, Nusaybin Belediye Meclis üyeleri Feryat Tepe, Süleyman Doğan, Abdullah Yılmaz, Şemsettin Dağhan, BDP ilçe eski yöneticileri Şemsettin Dinç, Abdurahman Bayhan, KURDÎ-DER Nusaybin Şube yöneticisi İbrahim Bilmeç ve belediye çalışanları Birsen Tokay ile Sosyolog Sadiye Aksoy, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar, eski ilçe yöneticisi Halil Doğan, İmam Mehmet Yıldız, M. Nuri Işık, Aslan Çelik, Akarsu Belde Belediye Başkanı Lokman Fındık, Duruca Belde Belediye Başkanı Zeki Kavak, BDP Akarsu Belde Başkanı Kemal Aytekin, BDP Duruca Belde Başkanı Seyfettin Aydın ve ismi öğrenilemeyen çok sayıda kişi gözaltına alındığı bildirildi. BDP Girmeli Belde Örgütü binasında aramalar sona erdi. Burada da BDP Girmeli Belde Başkanı Siraç Dinç ve belediye meclis üyesi Hüseyin Tekin gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildirildi.

MAZIDAĞI:Mardin’in Mazıdağı ilçesinde sabahın erken saatlerinde polis BDP Mazıdağı İlçe Başkanı İbrahim Çoko’nun evine baskın düzenledi. Ev baskınından sonra gözaltına alınan Çoko’yu BDP İlçe binasına getiren polis burada da arama yaptı. Baskından sonra Çoko gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SİİRT’TE 16 GÖZALTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile „Siirt Kent Meclisi yapılanması çalışmalarını yürüttükleri“ gerekçesiyle Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından BDP Siirt İl Örgütü, belediye ve İHD Siirt Şubesi’nin yanı sıra çok sayıda eve baskın düzenlendi. Yapılan ev ve işyeri baskınlarında BDP PM Üyesi Dilber Sevim, BDP Siirt İl Eş Başkanı Halit Kaçar, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Aşkara, Siirt Belediye Meclis üyeleri Gülbahar Karataş, Musa Kurhan, Yüksel Yılmaz, Seyfettin Aydın, Eşref Tekin, Belediye Basın çalışanı Ekrem Tatlı, İHD Siirt Şube Saymanı Hasan Ceyhan ve yönetici Rubar Kandem’in de olduğu 16 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın Diyarbakır’daki kızının evine gelen polis, burada bulunan Selim Sadak’a Siirt’teki evlerinde ve belediyede arama yaptıkları bilgisi verdiği öğrenildi.

MERSİN’DE BDP GENEL MERKEZ ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile „Siirt Kent Meclisi yapılanması çalışmalarını yürüttükleri“ gerekçesiyle hakkında yakalama kararı olduğu iddiasıyla Mersin’de de bir baskın gerçekleşti. BDP Genel Merkez Çalışanı Tahir Ertürk bu sabah Mersin’de gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ertürk’ün Siirt’e götürüleceği öğrenildi.

(ANF)