Home , Avrupa , Zeynep Akkuş İçin Tören Düzenlendi

Zeynep Akkuş İçin Tören Düzenlendi

FRANSA|20.10.2017| Yaklaşık 16 yıldır yakalandığı amansız hastalık sonucu 18 Ekim günü hayata gözlerini yuman Zeynep Akkuş, Strasbourg’da düzenlenen iki ayrı anma toplantısının ardından toprağa verilmek üzere Hozat’a götürülecek. 1981 yılında TKP/ML’ye yönelik gerçekleştirilen bir operasyon sonrasında Malatya’da tutuklanarak Diyarbakır zindanlarına konan Zeynep AKKUŞ, direngen tutumu ile geldiği geleneğin iyi bir sürdürücüsü olmuştu. Kendinden öncekiler aldığı direniş bayrağını son nefesini veren kadar onurlu bir şekilde taşımıştı.

Anma toplantılarının ilki, 19 Ekim günü Strasbourg Alevi Kültür Merkezi’n de gerçekleştirildi. Dostlarının ve yoldaşlarının yoğun bir katılım sağladığı etkinliğe; ADHK, ATİK, DİDF, Alevi Kültür Merkezi, Strasborg Kürt Derneği’nin yanısıra Partizan taraftarları da katılım sağladı. Kurumlar adına yapılan konuşmalarda, Zeynep Akkuş’un yaşamı boyunca duruşu, direnişi, paylaşımcı yanları anlatılarak onun kaybının üzücü olduğu dile getirildi. Diyarbakır zindanlarında ki direnişçi tutumu, gerilla yaşamında ki savaşcı kişiliği anlatılarak kendinden sonrakilere bıraktığı onurlu miras dile getirildi. Partizan adına yapılan konuşmada ise; 1961 yılında başlayan hayatına yaşanılacak en onurlu şeyi, direnişi sığdırdığı, hayatının her anında devrimcilere karşı sorumluluklarını yerine getirdiği belirtildi. Onun mücadele azmi ve tutkusunun sahipleneceği söylendi.

İkinci anma ise 20 Ekim tarihinde, cenaze alındıktan sonra düzenlendi. Yine dostları ve yoldaşları Zeynep Akkuş’u bu son yolcuğunda yalnız bırakmadılar. Düzenlenen cenaze törenin ardından, ailesi ve dostlarından oluşan bir grupla birlikte, toprağa verilmek üzere Hozat’a götürülecek olan Zeynep Akkuş burada düzenlecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Cezaevi ve gerilla yaşamı olan AKKUŞ, ağır cezaevi koşullarının bir sonucu olarak yaşadığı ağır hastalık sonucu 18 Ekim günü, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.