Home , Dünya , Yüzlerce Brezilyalı Yerliden Protesto Amaçlı Buluşma

Yüzlerce Brezilyalı Yerliden Protesto Amaçlı Buluşma

BREZİLYA | 19 – 08 – 2010 | Buluşmanın esas amacı Guarani yerlilerinin kötü koşullarını tartışmaktır. 16-20 Ağustos tarihler arasında Brezilya’da yaşayan 233 kabileyi temsilen yaklaşık 800 yerli bir araya gelecek. Buluşmada yerli temsilciler özellikle ülke çapında katledilen liderlerin yanı sıra, yaşam koşullarının tehdit edilmesi ve sanayi projeleri için yerlilerden toprak çalınması da yer alıyor.

Buluşma Amazon bölgesinin güneyinde olan Mato Grosso do Sul’de yapılacak. Özellikle orada yaşayan yerlilerin durumunun ön plana çıkartılma amaçlı o bölgede yapılmaktadır, örneğin Guarani yerlileri gibi. Guaranililerin toprağı, hayvancılık çiftlikler ve şekerpancarı tarlaları, yol açmak için onlardan gasp edildi. Guaraniler dünyada intihar rakamlarının en yüksek olduğu bölgeler arasında yer almaktadır.

Buluşmanın diğer gündeminde ise, diğer kabilelilerin, hükümetin Amazonas’da bir dizi büyük barajlar ve caddeler kurma noktasındaki projeler ve buna karşı büyüyen öfke hakkında bilgi vermek olacak.

Bu buluşma Brezilya Yerli Halkın Birliği ve Yerlilerin Hakları Savunmak için oluşan Forum tarafından örgütlenmektedir. Yerliler ayrıca önümüdeki başkanlık seçimlerine katılacak olan adayları da buluşmaya davet etti.