Anasayfa , Avrupa , ATİK: ”Faşist TC’nin Efrîn İşgaline Karşı 27 Ocak’ta Tüm Gücümüzle Yürüyüşlerde Yerimizi Alalım!”

ATİK: ”Faşist TC’nin Efrîn İşgaline Karşı 27 Ocak’ta Tüm Gücümüzle Yürüyüşlerde Yerimizi Alalım!”

HABER MERKEZİ|26.01.2018|Faşist TC’nin Afrin İşgal girişimine karşı Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) 27 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.ATİK’in yaptığı çağrının tam metni şu şekilde;

”Faşist TC’nin Efrîn İşgaline Karşı 27 Ocak’ta Tüm Gücümüzle Yürüyüşlerde Yerimizi Alalım!

İşgal, katliam ve yargısız infazlarla anılan Kürdistan coğrafyası, faşist TC’nin Efrîn işgali girişimiyle yeni bir boyut kazanmaktadır. Emperyalistlerin yerli işbirlikçisi ve taşeronu olan faşist TC, beslediği faşist çetelerle birlikte Efrîn’i işgale girişmiştir. Havadan, karadan devşirme çetelerle birlikte giriştiği işgal, direnen Efrîn halkının kazanımlarıyla devam etmektedir. Özellikle yoğun uçak bombardımanına tutulan bölgede bir çok sivilin katledildiği söz konusudur.

Başta Rusya olmak üzere Emperyalistlerin desteğiyle gerçekleştirilen bu işgal girişimi, Ortadoğu’da faşist Türk devletine biçilen rolü de ortaya koymaktadır. Emperyalistlerin besleyip büyüttüğü çetelerin saldırılarının direniş karşısında hezimete uğraması ve Rojava’da eşitlikçi, demokratik bir öz yönetimin ortaya çıkması bölgede yaşayan çeşitli inanç ve uluslara örnek olmuştur. Bunu kırmak ve Emperyalist çıkarlara dayalı bölgede bir yönetim oluşturmak için taşeron faşist TC üzerinden bu işgal girişimi gerçekleştirilmiştir. Bu girişim sadece Efrîn ile sınırlı kalmayarak, diğer alanlara da ilerleyecektir.

Sözde demokrasi havarisi kesilen Avrupalı Emperyalist ülkelerde bu işgali desteklemektedirler. Kısa süre önce faşist Erdoğan’ın Fransa’ya, Dış İşleri Bakanının da Almanya’ya gelişinin nedeninin, işgal için yapılan görüşmeler olduğu şimdi daha da netleşmiştir. Özellikle işgalde bir çok Avrupa ülkesinin gönderdiği ağır silahların kullanıldığı, özelde de Alman devletinin verdiği tanklarla Efrîn’in bombalandığı söz konusudur. Alman tanklarıyla Kürtler katledilmektedir.

Avrupa’daki demokrasi güçleri olarak ta; Efrîn direnişini sahiplenmek, yeril kitleler içerisinde kamuoyu oluşturmak ve Kobane ruhuyla direnişi büyütmek bir görevdir. ATİK olarak; tüm yerli ve göçmen demokratik güçleri ve ilericileri direnen Efrîn halkıyla dayanışmaya, işgale karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Tüm gücümüzle, 27 Ocak 2018 tarihinde Avrupa’da düzenlenecek eylemlere katılarak, direnişi sokakta sahiplenelim! ATİK çatısı altında örgütlü tüm örgütlülüklerimizi bu eylemlerin aktif örgütleyicisi ve sahiplenicisi olarak harekete geçmeye çağırıyoruz. Faşizme, Emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı mücadeleyi büyütmek için tüm kitlelerimizi düzenlene eylemlere katılmaya çağırıyoruz!

27 Ocak 2018 Tarihinde düzenlenecek

Yürüyüşlerin Yerleri ve Başlangıç Saatleri

 

ALMANYA: Almanya Merkezi Yürüyüş ve Mitingi

KÖLN: Ebert-Platz  Saat:  10:00

FRANSA:

MARSİLYA: Vieux Port De Saat: 13:00

BORDEAUX: Place de la Bourse Saat: 14:00

TOULOUSE: Place du Capitole Saat:  14:30

PARİS: Placé de la République Saat:  14:00

LYON: Metro Brotteaux Saat:: 15:00

MÜLHAUS: Place de bouresese Saat: 13.00

STRASBOURG: Gare de Strasbourg Saat: 14:00

İSVEÇ

STOCKHOLM: Norra Bantorget Saat: 13:00

GÖTEBORG: Gustav Adolf torget Saat: 12:00

İSVİÇRE: Merkezi Yürüyüş

ZURICH: Helvetiaplatz Zurich Saat: 14.00

İNGİLTERE: Merkezi Yürüyüş

LONDRA: Portland Place, W1A 1AA (BBC önü) Saat: 13.00

AVUSTURYA

VİYANA: Operadan Viyana Saat: 14.00

INNSBRUCK: Maria-Theresien-Straße Annasäule Saat: 14.00

GRAZ: Griespl., 8020 Graz Saat: 13:30

HOLLANDA: Merkezi Yürüyüş

AMSTERDAM: Amstel 1 (Stadshuis Amsterdam) Saat: 14:00

BELÇİKA: Merkezi Yürüyüş

BRÜKSEL: Gare Centrale Saat: 14:00

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ”