Anasayfa , Avrupa , (Video) Frankfurt’ta Halk Kobanê İçin Sokaklardaydı

(Video) Frankfurt’ta Halk Kobanê İçin Sokaklardaydı

IMG_1414FRANKFURT | 03 – 11 – 2014 | 1 Kasım Dünya Kobanê dayanışma eylemlerinden bir taneside Frankfurt’ta gerçekleştirildi. ATİF ve YDG’nin de bileşenleri olduğu Enternasyonalist Eylem Birliği (IAB) tarafından organizesi gerçekleştirilen dayanışma eylemini Onbine yakın insan katıldı ve yürüyüş ve ardından mitingle sonlandırıldı.

Ansa istasyon’dan başlayan yürüyte binlerce insan, Kobanê’de ki direnişi selamladı, Kürtçe, Türkçe ve Almanca sloganlar atıldı. ATİF, YDG; Yeni Kadın, ADHK, NAW DEM, YXK, IAB, Alman AntiFa ve sol grupları ile birçok yerli ve göçmen insan, dayanışmacı selamlarıını Kobanê’ye yolladı. Aydınların, Yurtsever ve Devrimci-Demokrat kurumların çağrısı ile dünya çapında Kobanê için sokaklara çıkan onbinlerce insan Kobanê direnişine destek verirken, emperyalist politiklaarı teşhir etti, faşist TC’nin Rojava politikasına karşı tepki gösterdi.

Frankfurt yerelinde kurulan ve aralarında ATİF ve YDG’nin yer aldığı Enternasyonalist Eylem Birliği’de (IAB) bir çağrıda bulunarak kitleleri sokaklara çağırmıştı. Çağrıya uyan yaklaşık onbin kişi Frankfurt Merkez Tren İstasyonundan Alte Oper meydanında kadar yürüyüş ve mitingler gerçekleştirdi. Saatler 15’i gösterdiğinde ana istasyondan başlayan yürüyüş kitlenin kalabalıklığı ve coşkusu dikkat çekmişti. Bir çok yerli ve göçmen kurumun katıldığı yürüyüşün en ön saflarında Kürdistan bayrağı, Öcalan ve İbrahim Kaypakkaya flaması dikkat çekiyordu. Avrupa Merkez Bankası inünden geçen kitlenin sonu hala başlangıç meydanında bulunuyordu.

IAB, ATİF, AGİF, NAW-DEM, MLPD, Sol Parti, İnterventionistische Linke (IL) ve birçok kurum adına konuşmalar gerçekleştirildi. Atılan sloganlarla, Kobanê direnişi selamlanırken, emperyalist ve faşist TC’nin politikaları teşhir edildi. Kobanê ile yapılan canlı telefon bağlantısı ile oradaki son durum hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlikte ayrıca bölgeye gönderilmek üzere çeşitli kurumlar ve IAB tarafından bağışlar toplandı.

Etkinlik boyunca YDG Gençlik-Küültür Sanat Festivali’nin propagandası yapıldı.

29 Kasım’da Protestolara Devam…

Ayrıca Frankfurt’ta yerli ve göçmen kurumların organize ettikleri ve IAB, IL gibi kurumların önderlik ettiği 29 Kasım yürüyüşünün duyurusu yapıldı. ‘PKK Yasağı kaldırılsın, Rojava Devrimin Destekle’ şiarı ile yapılacak yürüyüş ve mitinglerde Kobanê direnişin desteklenmesi için çağrıda bulunuldu.