Anasayfa , Avrupa , Yunanistan Alexis Grigoropulos İçin Birkez Daha Ayakta!

Yunanistan Alexis Grigoropulos İçin Birkez Daha Ayakta!

Ohne Titel 6ATiNA-0812-2014- Bundan 6 yıl önce Ekserhia meydanına yakın bir noktada polisin ateşiyle katledilen Alexis’i anmak ve katliamı lanetlemek için gerçekleştirilen eyleme binlerce kişi katıldı.

Alexis’in 2008 yılında polis tarafından katledilmesinin ardından başlayan protestolar adeta bir kalkışmaya dönüşmüş, Yunanistan’ın devrimci geleneğine önemli bir not düşülmüştü. Bu sebeple 6 Aralık 2014 tarihinde Propilia meydanında toplanan pekçok çevreden Yunanistan solu, sadece katliamı lanetlemedi aynı zamanda bu direniş geleneğine de sahip çıktı.

Faşist T.C. Başbakanı’nın gezisi sebebiyle konulan gösteri yasağına rağmen saat 15:00’de başlayan yürüyüş Propilia’nın ardından Omonia meydanına ve buradan da Sintagma (parlamento) meydanına uzandı.

YKP’nin (KKE) ve çeşitli Anarşist çevrelerin farklı saat ve yerlerde eylem çağrısı yapmasına rağmen kitlesel geçen gösteride hapishanede kendisine dönük hak gasplarını protesto etmek için açlık grevinin 23. gününde olan Nikos Romanos ile dayanışma sloganları da atıldı.

Ohne Titel 3Ohne Titel 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ATiK- Yunanistan Komitesi