Home , Avrupa , İnnsbruck’ta 25 Kasım Miting ve Yürüyüşü

İnnsbruck’ta 25 Kasım Miting ve Yürüyüşü

DSC_0148INNSBRUCK | 25 – 11 – 2013 | 25 Kasım  Uluslararası  Kadına Yönelik Şiddete karşı Mücadele haftasında Innsbruckta Kadın kurumları Miting ve Yürüyüş gerçekleştirdiler.

Destino Libre, DeCentral, VSSTÖ, AKS, Atonome Frauen Lezben Zentrum, Demokratik Kadın Hareketi, Dersim eyaleti Doğa ve Kültür Derneği, Platform Bleiberecht, Yeni Kadının oluşturduğu Demokratik Kadın Platformu ilk iki çalışmasını pozitif sonuçlandırdı.

Aşırı soğuk bir gün olmasına rağmen özelikle Yerli kadın kurumlarının ilgisi

Ve katılımı pozitifti. Soğuk havanın etkisä  içilen  sıçak şaraplarla(Glüh Wein) giderildi.  Eylem alanında bir çok Kadınla Kadına yönelik Şiddetle ilgili Röportaj yapıldı.

Saat 11.00 de İnnsbruck“un Merkezi yerine kurulan bir Cadırla eylem başlatıldı.  Cadırın etrafı Pankartlarla ve  Şiddet gören ve öldürülen Kadın Resimleri asıldı.

Masaların üzerine bildiri ve Tanıtım bröşürleri dizildi.

DSC_0425Tüm gün bildiri dağıtımı ve kurum tanıtımları yapıldı.  Eyleme cadede geçenlerde yoğun bir ilginin olduğu ve sürekli insanların cadırı ziyaret etmeleri eylemcilere Motivasyon verdi.

Yine bütün gün calınan Müziklerle ilginin odak noktası olundu.

Cumartesi Nazilerin Konferansına karşı yapalacak yürüyüşün propagandası ve çağrıları dağıtıldı.

İnnsbruck’ta Bu Kadın kurumları dışında Bütün Kadın kurumları Cadıra bildirilerini ve İnfo bilgilerini de bıraktılar.  Çok sayıda İnformatıon ve Bröşür kitlelerle buluştu.

Belli aralıklarla Kadın kurumları 25 Kasım  Uluslararası  Kadına Yönelik Şiddete karşı Mücadele haftası dolayısıyla konuşmalar yaptılar ve sunular sundular.

Akşam saat 17.30 da ise İnnsbruck Merkezinde yürüyüşe geçildi.  İnnsbrucun en işlek caddelerinde geçen yürüyüş güzergahında Kadınlar günün anlam önemine uygun’’ Kadına Şiddete Hayır’’  ’’Kadın Cinayetlerine son’’  Sexizmuza Hayır’’ sloganlar haykırdılar.

Yeni kadın adına yapılan konuşmada ise Kadının ev içi emeğinin sömürülmesi ve Kadına yönelik şiddet dile getirildi.