Home , Haberler , Başbakanlıktan mizaha soruşturma

Başbakanlıktan mizaha soruşturma

bes-2012-12-29TÜRKİYE | 29 – 12 – 2012 | Ankara Defterdarlığı’nda 6 kamu emekçisine mizah dergilerini birbiriyle paylaşıp beğendikleri için Başbakanlık emri ile soruşturma açıldı. Soruşturmaların geri çekilmesini talep eden BES üyeleri bir basın toplantısı yaparak AKP’ye boyun eğmeyeceklerini duyurdu.

Maliye Bakanlığına bağlı Ankara Defterdarlığı, 6 çalışanı hakkında sosyal paylaşım sitelerinde mizah dergilerinin kapaklarını paylaştıkları ve beğendikleri için “Devlet büyüklerine hakaret ve başbakanı küçük düşürmekten” soruşturma açtı.

Emir büyük yerden
BES yöneticileri olay üzerine Ankara Defterdarı Hidayet Altınbaş ile bir görüşme yaptı. BES yöneticileri soruşturmanın geri çekilmesini ve 6 kamu emekçisinden özür dilenmesini talep etti. Defterdar, soruşturma emrinin Başbakanlığın emri olduğunu ifade etti.

BES Ankara 2 No’lu Şube üyeleri dün (28 Aralık) bir basın toplantısı yaparak olayın ifade özgürlüğü temelinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Soruşturmaların geri çekilmemesini talep eden BES üyeleri AKP’ye boyun eğmeyeceklerini duyurdu.

Sendika.Org