Home , Dünya , YKP(M-L)’den Suruç Saldırısına İlişkin Açıklama

YKP(M-L)’den Suruç Saldırısına İlişkin Açıklama

ykpmlden_secimlere_iliskin_aciklama

YKP (M-L), Kobani’nin yeniden inşası amacı ile Kobani yakınlarında bulunan Suruç şehrinde, Kürt ulusunun mücadelesi ile dayanışma için toplanan Türkiyeli devrimcilere yönelik katliamcı, barbar saldırıyı nefretle kınar. Gerçekleşen “intihar saldırısı” en az 30 devrimcinin ölmesine, 100 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Saldırı, emperyalistlerin bölgede ki planlarının ve halkların yıllarca süren kıyımlarının bir parçası olarak gerçekleşmiştir. Bölgede ki halkların kana boğulmasıyla sonuçlanan, emperyalistlerin bölgede ki çıkarlarına hizmet etmek için destekledikleri IŞİD tarzında ki örgütler, emperyalist planların bir sonucudur. Katliamın diğer ortağı ise, Kürt devrimcilerin bağımsızlık için verdikleri mücadeleyi her yolla ortadan kaldırmak için IŞİD’i destekleyen Türkiye devletidir.

Saldırının savaş alanın dışında Türkiye topraklarında gerçekleştirilmesi, Kürt ulusuna yönelik direk saldırıların dışında, Kürt ulusunun yanında duran herkesi de hedeflediğini de açıkça göstermektedir. Yerli veya enternasyonal alanda ifade edilen halkların dayanışma ruhu korkutulmaya çalışılmaktadır.

Halkların dayanışması bırakın korkutulmayı, tam tersine daha da güçlenmektedir. Halkların dayanışması, halkların kurtarıcıya ihtiyaç duymadan, kendi topraklarının efendisi olmak amacıyla verecekleri mücadelenin yol göstericisidir.

KAHROLSUN EMPERYALİZM VE FAŞİZM!

HALKLARIN MÜCADELESİYLE DAYANIŞMAYA!

HALKLARIN KURTARICIYA İHTİYAÇLARI YOK!

YKP(ML)

21.07.2015