Anasayfa , Haberler , Amed halkı Davutoğlu’nu protesto edecek

Amed halkı Davutoğlu’nu protesto edecek

d1bc81a15c34f331266ea701bbecf7fd0116a156_1455980434
Amed Halk İnisiyatifi, yarın kente gitmesi beklenen Türk başbakanı Davutoğlu’nu protesto edeceklerini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Amed Halk İnisiyatifi, kentte yarın kepenk ve kontakların kapatılması, işe ve okula gidilmemesini istedi.

Türk başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yarın Amed’e gitmesine ilişkin bir açıklama yapan Amed Halk İnisiyatifi, Kürdistan’daki devlet terörüne dikkat çekti.

Açıklamada, ‘’Halkımızın ve hareketimizin 40 yıldır yürüttüğü özgürlük mücadelesi özyönetim direnişleri ile yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Özyönetim direnişinin sürdüğü Cizre’de, Sur ’da, Silopi’de, Nusaybin’de ve Gever’de faşist devlet çeteleri ilçelerimizi tanklarla toplarla aylarca vurup, halkımızı katlettiler. Operasyonlar bitmesine rağmen Hezex’te, Cizre’de, Sur’da hala evlerimizi yıkmaya devam ediyor. Sur’a devlet el koyarak, bir yandan halkımızın yaşam alanını gasp ediyor, bir yandan da tarihimizi silmektedir.

DAVUTOĞLU PROTESTO EDİLECEK

Faşist Başbakan Davutoğlu yaptığı yıkımları yerinde görmek için yarın Diyarbakır’a geliyor. Amed halkı tarihine yakışır bir biçimde bu faşist Davutoğlu’nu protesto ederek, karşılamamalıdır. Yarın bütün Amed esnafı kepenk kapatmalı, şoförler kontak kapatmalı, işçiler işe, öğrenciler okula gitmemelidir.

Bütün halkımız bu protesto eylemine katılarak, yarın Amed’de yaşamı durdurmalıdır. (ANF)