Anasayfa , Haberler , YEŞİLÇALI`nın İadesi, Bern`de Protesto Edildi!

YEŞİLÇALI`nın İadesi, Bern`de Protesto Edildi!

 

bern eylemYEŞİLÇALI`nın İadesi, Bern`de Protesto Edildi!

7 Nisan 2016`da, tutuklu bulunduğ Fribourg hapishanesinden, hukuk-dışı bir şekilde Almanya`ya iade edilen Mehmet YEŞİLÇALI için , 11.Mart Cuma günü, Bern`de bir protesto eylemi düzenlendi.
İsviçre-ATIK`le Dayanışma Komitesi tarafından düzenlenen iade protestosu ve politik ilticacılara yönelilk baskılara karşı mücadele etkinliğine, İTİF güçleri de etkin olarak katıldı.
„Mehmet YEŞİLÇALI`ya Özgürlük“, „ 129a/b Kaldırılsın“ pankartları ardında, Bern bahnhof`u önünde toplanıldı. Hazırlanan bildiri okunup, yoğun bir şekilde dağıtımı yapıldı.

IMG_0554
Ardından, Bern merkeze doğru sloganlarla yürüyüşe geçen kitle, patlamento önüne kadar yürüdü.Parlamento önünde bir süre bekleyen kitle, burada konuşma ve attıkları sloganlarla, Yeşilçalı`nın iadesini protesto etti.
Bern hapishanesine kadar yürüyüşe devam eden kitle, Bern hapishanesine kadar yürüdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle, engelleme girişimi boşa çıkarıldı. Politik tutsakların her koşulda sahiplenileceği, iade uyguamaları ve haksız, gayri-meşru yargılamalara karşı, mücadelenin sokaklarda tavizsizce sürdürüleceği mesajı verildi.
ATIK`le Dayanışma Komitesi, ayrıca, tüm politik tutsaklara yönelik baskı ve saldırılara, özellikle de Alman devletinin plitik ilticacılara ve tutuşaklara yönelik saldırgan tavrını protesto etmek için bir eylem düzenleyeceğini ve insanim diyen herkesi katılmaya çağırdı. 18 Mart 2016/Cuma günü, saat 16:00`da, Bern-Thunplatz`da düzenlenecek eylem`e , İTİF`de katılım çağrısı yapti.

AHM-İsviçre