Home , Haberler , Kaypakkaya Çorum’da Mezarı Başında Anıldı

Kaypakkaya Çorum’da Mezarı Başında Anıldı

kaypakkaya_çorum_2013_4KARAKAYA |19-05-2013 | İbrahim Kaypakkaya Karakaya köyünde bulunan mezarı başında anıldı. Kaypakkaya’nın mezarı başına yürümek isteyen kitlenin önüne jandarma barikat kurmuş ancak kitle barikatı zorlayarak yıkmış ve mezar başına doğru yürüyüşe geçmişti.

“Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya”, “ Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla yürüyen kitle, mezar başında bir anma gerçekleştirdi.

Anmada ilk önce tüm kurumlar adına ortak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Türkiye coğrafyası Karadeniz’i kızıla boyayan Mustafa Suphilerden, darağacında boy veren üç fidana, Kızıldere’ye kanları karışan Mahirlere, dağları mesken zindanları mevzi kabul eden İbrahimlare, Kürt ulusunun özgürlük ateşini bedeniyle harlayan Mazlumlara, Dörtlere ve daha onlarca yiğit devrimcinin direnişine tanıklık etti” denilerek, 18 Mayıs’ın İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler’in direniş ve savaş sloganlarının ortaklaştığı gün olduğunu kaydetti. Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler anıldı devrim şehitlerinin mücadelesinin sürdürüleceği ifade edildi.

Ardından Kaypakkaya’nın üvey annesi Şükran ana bir konuşma yaptı. “Burda birçok İbo var. Sizde korkmadan yolunuza devame din” diyen Şükran ananın konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Şükran ananın konuşmasınından sonra Partizan Şehit ve Tustsak Aileleri adına bir açıklama okundu.

Kaypakkaya’ya yönelik devlet korkusunun sınıfsal bir reflesk olduğun dile getirildiği açıklamada, “Ana ve babalara çocuklarını kavganın bağrına tereddütsüzce teslim etmeyi öğütleyen İbrahim Kaypakkaya’yı anarken biz şehit ve tutsak aileleri onun devrimci mirasını yaşatmanın, geleceğe taşımanın ancak ve ancak mücadele etmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Çünkü bizi sevdiklerimizden ayrı bırakanın bu faşist sistem olduğunu ve bu mücadelede zafere giden yolun çocuklarımızla omuz omuza olmaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz.” sözlerine yer verildi.

Açıklamanın ardından kitle hep bir ağızdan “İbrahim yoldaş” marşını okudu ve devrim andı içti. Anmanın ardından yeniden pankartlar ve sloganlarla köy meydanına yürüyen kitlenin önü akrep denilen zırhlı araç ve yoğun bir jandarma yığınağıyla kesildi.

Uzun süre tartışmalardan sonra kitle kimlik vermeden barikattan geçerek otobüslere ulaştı.