Home , Haberler , Yeni Kadın’ın örgütlediği eğitim çalışmaları devam ediyor

Yeni Kadın’ın örgütlediği eğitim çalışmaları devam ediyor

KATALONYA|04.08.2018|İki günde bir Yeni Kadın’ın örgütlediği eğitim çalışmaları bugün de “çocuk eğitimi” konusuyla devam ediyor.
Çocuk eğitimi konusu, iki alt başlık halinde ele alınırken, ilk olarak çocuk ve aile ilişkisi işlenirken, ikinci konu ise çocukların istismara karşı nasıl yetiştirilmeleri gerektiği yönünde oldu.
Çocuğun aile ile ilişkisi
Çocuk ile ailenin arasındaki ilişki işlenirken ilk etapta çocuğa ne kadar ilgi verilmesi gerektiği konusu konuşuldu. Çocukları şımartmakla sevgi verme – gösterme arasında önemli bir farkın olduğu da vurgulandı. Fakat yaşadığımız kapitalist sistemin sevgi sözcüğünün içini boşaltarak, sevgisiz, mutsuz, memnun ol(a)mayan insanlar yetiştirmeye çalıştığı olgusuna dikkatler çekildi. Bir kadın arkadaşın Fransa’dan verdiği örnekle, Fransa’da bir yasa değişikliği ile mecburi eğitimin üç yaşından itibaren olacağını, bunun nedeninin ise de, sistemin istediği şekilde insanların yetiştirilmesi hedeflendiği söylendi. Buna karşı ise bizim, çocuklarımızın mutlu ve sevgiyle büyümelerini hedeflememiz gerektiği, bunun da ancak mücadeleci, güçlü, hayatı, yaşamayı seven ve mutlu anneler olmaktan geçtiği vurgulandı. Özgürlüğü savunurken çocuklara yine de sınırların olması gerektiği de anlatılması gerektiğinin de altı çizildi. Onlara her şeyi anlatmanın, onları toplumsal gelişmelere duyarlı insanlar olarak yetiştirmenin önemli olduğu söylenirken aynı zamanda da sorumluluk sahibi insanlar olmaları için var olan sorunlara duyarlı, onları onlarla paylaşan aileler olunması gerektiği de vurgulandı. Bütün bunların da çocuk belli bir yaşa geldikten sonra değil, çocuk daha bebek iken yapılması gerektiği söylendi. Ve bu bağlamda da mücadelenin nedenlerinin niçinlerinin de en başından çocuğun anlayabileceği bir dilde anlatılması gerektiği vurgulandı. Nitekim bunları yapmayan anne-babaların da kendi mücadelelerine, davalarına da ihanet ediyor olacaklarının da altı çizildi, insanları örgütlemeye, kazanmaya kendi çocuklarımızdan başlamamız gerektiğinin vurgusu yapıldı.
Çocuk tacizine karşı çocuklarımızı nasıl koruruz?
Çocuklarımızı tecavüz ve istismardan korumanın en önemli noktasının çocukları bu konuda duyarlı ve kendine güvenen bireyler yetiştirmekten geçtiğinin altı çizildi. Çocuklarımızın, istemedikleri temaslara karşı çıkmalarının da en baştan birer birey olduklarını anlatmaktan ve kendi iradelerinin olduğunu söylemekten geçtiği vurgulandı. Onlara, onları bekleyen tehlikelerin neler olduğunu anlatmak, ve o tehlikelere karşı nasıl korunabileceklerini öğretmenin önemli olduğu aktarıldı. Aynı zamanda tekrardan çocuğa yeterince sevgi vermenin önemli olduğu, bunun yapılmadığı taktirde çocuğun o sevgiyi dışarıda arayacağı söylendi. Dikkat çekilen bir diğer nokta ise, çocuklarımızı severken, onları öpüp koklarken iradelerini saymak için onlardan izin alınması gerektiği oldu. Bu bağlamda yine etrafımızdaki insanlara çocuklarımızı kucaklarına değil de, en fazla dizlerinin üstüne oturtmaları gerektiği vurgulandı.
Mücadelenin tam ortasında yer alan annelerin, çocuklarının özgür yarınlar için mücadele eden, bütün güzellikleri, insan sevgisini içinde barındıran bireyler olacağı inancıyla bugünkü eğitim noktalandı.
Bir sonraki eğitim çalışması 6 Ağustos Pazartesi günü saat 14’de yapılacak. Salı akşamı ise Yeni Kadın’ın örgütlediği eğlence olacak.