Home , Haberler , AHMET HAKANA SALDIRI İLE VERİLMEYE ÇALIŞILAN MESAJ!
AHMET HAKANA SALDIRI İLE VERİLMEYE ÇALIŞILAN MESAJ!

AHMET HAKANA SALDIRI İLE VERİLMEYE ÇALIŞILAN MESAJ!

ahHürriyet gazetesi yazarı ve CNN-Türk programcısı Ahmet Hakan 30 Eylül’de saldırıya uğradı. Bir süredir Tayyip Erdoğan ve AKP’nin doğrudan hedefi olan, Doğan medya grubuna baskının son halkası bu saldırı olmuştur. Politik krize paralel olarak gelişen egemenler arasındaki mücadele de artık şiddet ve zorda pusucu tarzda devreye girmiştir.

Hürriyet gazetesine AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın önderliğinde AKP örgütlerinin gerçekleştirdiği iki saldırısı sonrası, Doğan medyaya yönelik psikolojik savaş yeni boyuta evrilmiştir. AKP medyası Aydın Doğan’ı açık bir şekilde tehdit ederken, bizzat Cumhurbaşkanı ile Aydın Doğan açık polemiğe girmiştir. Dozu yükselen bu gerginlikte AKP örgütleri artık seferber olarak cezalandırmaya yönelmiştir.

Ahmet Hakan bu saldırı kampanyasında en fazla hedef alınan Doğan medya çalışanlarından olmuştur. Açık ölüm tehditleri yapılmıştır. Nihayet bilindik bir yöntemle program sonrasında bir grup tarafından saldırıya uğrayarak hastanelik edilmiştir. Özellikle Ahmet Hakan 7 Haziran seçimleri sonrası HDP’ye destek verdiği gerekçesiyle “terörü destekleme” şeklinde psikolojik ablukaya alınmıştır. Bu psikolojik ablukanın etkisiyle bir adım geriye atması ile psikolojik saldırının dozu daha fazla artmış ve fiziki saldırıya dönüşmüştür.  Ahmet Hakan bir nevi geri atmasının bedelini daha şiddetli bir saldırı kampanyasıyla ödemiştir. PKK’ye ve HDP’ye son dönemde daha fazla saldırgan dil kullanması ve burdan gerginliği yumuşatma hamlesi de onu kurtarmamış, tam tersine daha ağır sonuçlarla karşılaşmıştır.

Bu saldırı AKP’nin ne kadar sıkıştığının, çaresiz kaldığının, faşist ve gerici çizgisinin saldırganlığı artık ezilenler ve halktan kendi içlerine doğruda kaydığını göstermesi açısından önemlidir. Faşist baskı ve sindirmenin kendilerine yönelik en ufak eleştiriye karşı tahammülsüzleşmesidir son saldırı. Ahmet Hakan nezdinde kendine yönelik muhalefete açık bir mesaj verilmektedir. Ahmet Hakan gibi düşük profilli muhalefeti bile susturma ihtiyacı duyan bir tahammülsüzlük ve sıkışmışlık hali söz konusudur. Bu devrimci ve demokratlara yönelik saldırılarında daha fazla artacağına işarettir.

Atik Haber Merkezi (AHM)

AHMET HAKANA SALDIRI İLE VERİLMEYE ÇALIŞILAN MESAJ!