Home , Avrupa , ATİGF´e Bağlı İşçi Gençlik Kültür Merkezinin Onur Üyesi Bülent Yoldaş Şehit Düştü

ATİGF´e Bağlı İşçi Gençlik Kültür Merkezinin Onur Üyesi Bülent Yoldaş Şehit Düştü

VİYANA | 28 – 05 – 2010 | 24 Mayıs 2010 tarihinde, ATİGF’e bağlı Viyana Türkiyeli İşçiler Derneğinde, 23 Mayıs günü ölümsüzlüğe uğurladığımız Bülent Arslan için bir anma gerçekleştirildi. Kitlesel bir katılımın olduğu anmada Bülent yoldaşı anlatan bir yazının okunması ile birlikte anma programına geçildi. ATIGF ve ADHK aktivistlerinin ortak düzenlediği anma etkinliğinde somut olarak Bülent yoldaş şahsında Devrim şehitlerinin, Devrim ve sosyalizm ideallerine bağlılığı özellikle belirtildi.

Yapılan konuşma metninde şunlara yer verildi..

„Değerli yoldaşlar, emekçiler düzenlemiş olduğumuz anmaya hoş geldiniz!

Bugün burada bir yoldaşımızı daha ölümsüzlüğe uğurladık. Hepimizin yakından tanıdığı Bülent yoldaş aramızdan fiziken ayrıldı, çünkü onunda hayalini süsleyen sınıfsız, sömürüsüz bir dünya yaratma mücadelesi sürdükçe devrim şehitleri ve emekçileri sonsuza tek mücadelemizde yaşayacaklardır.

Bülent yoldaş 1955 ´te Dersim´e bağlı Pülümür ilçesinde doğdu.

İlkokul, ortaokul ve lise öğreniminden sonra yayın va basın üzerine özel bir eğitim gördükten sonra basında çalışmaya başladı. Özellikle o günkü şartlarda halkın gerçek yaşamını özgür bir şekilde yazmaya çalışan Demokrat gazetesinde görevine başladı. 1980´de Cuntanın iktidara gelmesi sonucu gazete kapatıldı. 1981´de Dersim ´de düşüncesinden dolayı tutuklandı, 1982 ´de cezaevinden cıktı. 1988 ´den itibaren yaşamını yurt dışında sürdürdü.

Bülent yoldaş Devrimcilerin „vatanı yoktur“ şiarını adeta, sağlığı el verdiği sürece gönül verdiği partisinin saflarında bir sıra neferi gibi imlik imlik mücadeleyı işledi.

Bülent yoldaş Kaypakkaya düşüncelerini kendisine hayatı boyunca rehber almış, bu uğurda her türden gericiliğe, emperyalist yoz kültüre karşı amansız ve fedarkarca bir mücadelenin adıdır.

Bülent yoldaş Avusturya ´nın birçok bölgesinde faaliyet sürdürmüş, kendisinin deyimiyle de „Biz bu mücadeleyi Ali Demir yoldaştan devraldık ve bu bayrağı dalgalandıracağız“ ve gittiği her bölgede fedarkarca mücadelisini sürdürdü. Ternitz ´de mücadele sırasında Ternitz Halk Kültür Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. Yine bugün THKD ´nin ve İşçi Gençlik Kültür Merkezinin onur üyesi durumundadır.

Bülent yoldaş Avusturya ´nın St. Pölten bölgesine taşındıktan sonra aynı inanç ve kararlıkla örgütlenmenin ve kurumlaşmanın öneminden dolayı St. Pölten Enternasyonal yazarlar ve sanatçılar derneğinin kurulmasında aktif görev aldı. Yani kısacası yoldaş yaşamı boyunca bir partizan neferi ve devrim hamalıydı.

Dürüst ve fedakar kişiliği ile kitlelerin sevgisini ve sempatisini kazandı.

Evet Bülent yoldaş inancını, kararlılığını ve yaşama olan bağlılığını amansız yakalandığı hastalık karşısında da bıkmadan usanmadan sürdürdü. Ve bugün sadece fiziksel olarak aramızdan ayrıldı.

Yoldaş seni bugün ölümsüzlüğe uğurluyoruz, sende bilirsin ki insanlar doğanın bir gereği olarak doğar, büyür, yaşar ve ölürler. Ama önemli olan çok yaşamak değildir, yaşadığın sürece nasıl yaşadığındır. Sen yaşamına çok şeyler sığdırdın. Yaşamın ve sağlığın boyunca hep mücadeleyi ve güzel bir dünya yaratma uğruna yola çıkmışların yanında fedakarca, özveriyle ve dürüstçe bir duruş sergiledin. Evet, yoldaş şimdi sana şunu söyleyeceğiz ki gözün arka da kalmasın. Mücadelen sürecek ve mücadelemizde yaşayacaksındır!

Şimdilik seni o çok sevdiğin ülke topraklarına ve binlerce kardelenin yattığı Dersim ´in ve Munzur ´un hırçın sularına uğurluyoruz.

Devrim şehitleri ölümsüzdür!

Bülent yoldaş ölümsüzdür!

Avusturya Demokratik Halklar Federasyonu

Avusturya Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu