Home , Avrupa , ATİK Kongresi 2. Gününde

ATİK Kongresi 2. Gününde

FRANKFURT | 23 – 04 – 2011 | ATİK 21. Kongresi 2. gününde  gündemlerine devam ediyor. Kongre gündem maddelerine başlamadan önce Konsey tarafından yapılan açıklamada ATİK`in, Komünist önder İbrahim Kaypakkaya`nın ölüm yıldönümü olan 18 Mayıs`ta Diyarbakır cezaevi önünde bir basın açıklaması organize edeceği belirtildi.

Tüm federasyonların bu basın açıklamasına katılım sağlaması gerektiği bildirilen açıklamada ayrıca, ATİK Haber Merkezinden de bir delegasyonun Diyarbakıra gönderileceği belirtildi.

Bunun yanısıra yaz tatil kampına dair bilgiler verilerek devam edilen konsey açıklamasında, tatil kampının 17 Temmuz ile  7 Ağustos tarihlerinde İspanya`da düzenleneceği bildirildi.

Ardından bir sunum yapan AHM yöneticisi, 2003 yılında amatörce başlayarak ciddi ve kapsamlı bir muhabir ağı yolunda ilerleyen ATİK Haber Merkezi`nin dünden bugüne olan sürecine ve sitenin kurumlar açısından önemine değinerek, yerellerdeki sürdürülen başarılı faaliyetlerin daha sıklıkla haber ve makale haline getirilmesi çağrısında bulundu.

Yapılan başka bir duyuruda Frankfurt merkezinde DESA işçileriyle dayanışma etkinliğine çağrı yapıldı.

Duyuru ve açıklamaların ardından 21. Kongre, en can alıcı gündem olarak altı çizilen Siyasi Program Taslağı tartışmalarına geçti.