Home , Kadın , YENİ KADIN’dan Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça için Eylemler
Hamburg

YENİ KADIN’dan Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça için Eylemler

Avrupa|14.06.2017| Nuriye Gülmen Ve Semih Özakça Yalnız Değildir Eylemleri!

YENİ KADIN MYK ve ÜKK`larının katılım sağladığı kampta alınan karar doğrultusunda ‘‘YENİ KADIN tüm kitlesini Sokağa Eyleme Çağırıyor!’’ başlığı altında Yeni Kadın örgütlülüğümüzün 14.06.2017 tarihinde eylemler yapmaya cağırdı.

Türkiye’de KHK mağduru emekçilerin durumu ve bu durumu, yine KHK maduru olarak 215 gündür direniş sergileyerek kamuoyuna taşımaya çalışan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmayı büyütmeliyiz! OHAL KHK’larıyla ihraç edildikleri mesleklerine geri dönebilme talebiyle, Ankara Yüksel caddesinde her gün gerçekleştirdikleri oturma eylemini, 120.gün itibarıyla açlık grevine dönüştürdüler. Türkiye’nin her tarafından dayanışma eylemleri yükselmeye başlayınca, durumun Gezi Direnişi’ne dönebileceği korkusunu taşıyan R.T.Erdoğan ve AKP’nin verdikleri talimatlar ile, Açlık Grevi’nin 76. Gününün gecesi direnişçiler kaldıkları evde darp edilerek tutuklandılar.

İnsanların yıllarca süren emek ve birikimlerinin OHAL KHK’larıyla bir gecede çöpe atılarak binlerce insanın mağdur duruma düşürülmesini protesto etmek ve Nuriye Gülmen – Semih Özakça’nın taleplerinin yerine getirilmesi için Avrupa’da sesleri olmak amacıyla, yürütülen tartışmalar doğrultusunda 14.06.2017 Çarşamba günü tüm faaliyet alanlarımızda alanlara çıkarak, başta konsolosluk önlerinde olmak kaydıyla basın açıklaması yapmak, sonrasında ise her alanın kendi gerçekliği doğrultusunda eylemlerin sürekliliğini sağlamaya çalışarak Hem KHKları protesto etme, hem de Nuriye ve Semih’in sesi olma kararı ile alanlarda yapılan eylemlilikler şu şekilde gerçekleştirildi.

Hamburg

Hamburg YENİ KADIN örgütlülüğünün çağrısı ile bugün saat 10:30’da T.c konsolosluğunda bir araya gelen kitle ile eylem sloganlarla başladı.Kısa sürede örgütlenmesine rağmen çoşkulu bir protesto eylemi gerçekleştirildi.Eyleme Yeni Kadın dışında ATİF taraftarları ile ADHK’lı dostlar katıldı.Ayrıca Yeni Özgür Politika ile Hamburg’ta yayım hayatını sürdüren Güncel Dergisi muhabirleri de katıldı.Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişini sahiplenildi.YENİ KADIN adına Almanca ve Türkçe açıklamalar okundu.Okunan açıklamada öne çıkan satır başları şu şekilde;

“Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle, ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş; bu hukuksuzluğu ve haksızlığı kabullenemeyen, çaresizliğe düşen onlarca insan intihara sürüklenmiştir.120 gün boyunca Ankara Yüksel caddesi’ndeki, İnsan Hakları Anıtı önünde; onlarca gözaltına, işkencelere rağmen sessiz oturma eylemlerini sürdürdüler. Devlet yetkilileri taleplerini duymazdan geldiği için, 120. günde direnişlerini Açlık Grevine dönüştürdüler. Ankara’nın orta yerinde, gözlerindeki umudu ve yüzlerindeki gülümsemeyi bir an olsun kaybetmeden, 75 gün boyunca sürdürdüler direnişi.    Eylem boyunca Nuriye ve Semih adlî kontrol için her gün karakola gidip imza veriyorlar, ayrıca günde iki sefer Yüksel Caddesine giderek basın açıklaması yapıyorlardı. Direniş yaygınlaşıp, her taraftan dayanışma eylemleri yükselmeye başlayınca, Erdoğan ve şürekası AKP’nin “Gezi ve Tekel Direnişleri hortluyor” korkusuyla verdikleri talimat ile, açlık grevinin 75. gününün gecesi, direnişçiler kaldıkları evde yakınları ve avukatları ile birlikte darp edilerek gözaltına   alındılar.Üç gün süren gözaltı sorgulamasından sonra Nuriye ve Semih, “silahlı terör örgütüne üye olma şüphesi“ gerekçesiyle tutuklandılarYeni Kadın olarak; Gülmen ve Özakça’nın direnişini sahiplendiğimizi, “haksız/ hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri” taleplerinin, talebimiz olduğunu ilan ediyoruz. Faşist T.C. devletinin emekçilere ve tüm ezilenlere yönelik saldırılarını ve yaptırımlarını lanetlerken, kadınlar başta olmak üzere, tüm ilerici, devrimci ve demokratları, Nuriye ve Semih  özgülünde, Türkiye’deki KHK maduru emekçilerin  Avrupa’daki sesi olmaya çağırıyoruz.“ denildi.

Ayrıca 12 Haziran gecesi faşist T.c tarafından  katledilen TAYAD’lı İnanç Özkeskin için teşhir açıklamasıda okundu.Eyleme katılan ADHK adına da bir açıklama okundu.

Eylem başladığı gibi coşkulu sloganlarla ve duyarlılık çağrısı ile  son buldu.

ZÜRiH

Gülmen ve Özakça’nın direnişini sahiplendiğimizi, “haksız/ hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri” taleplerinin, talebimiz olduğunu ilan ettiğimiz açıklamalardan sonra Yeni Kadın olarak çeşitli bölgelerde yapılan eylemliklerden bir tanesi de Zürih de gerçekleştirdik.

14 Haziran 2017 tarihinde Stauffacher St. Jakob kilisesi önünde saat 18.00`de biraraya gelinerek Nuriye ve Semih`in resimlerini taşıdik.

Yeni Kadın tarafından almanca hazırlanan metinin okunduğu eylemde sık sık “Hoch die Internationale Solidarität, Schulter an Schulter gegen den Faschismus, Faşizme karşı omuz omuza ve Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Almanca bildirilerinde dağıtıldığı eylem alkış ve sloganlarla sonlandırdik.

Eylemde, 1 Haziran 2017 tarihinden bu yana TAYAD`ın Nuriye ve Semih için açtıkları süresiz çadır eylemininde ziyaret edildi.

ViYANA

Yeni Kadin MYK ve ÜKK larimizin ortak aldigi karar dogrultusunda cagricisi oldugumuz bugün itibari ile basladigimiz eylemlilik kararina ADHK Viyana ile ortak eylemliklerle devam ettirecegiz.

Alinan karar dogrultusunda Nuriye ve Semih sahsinda KHK`lar icin yapilan eylemliklere destek eylemliklerden ilkini 14 Haziran 2017 tarihinde gerceklestirdik.

Yapilan ortak cagri ile Karlsplatz da saat 17.30 da biraraya gelinerek hazirlanan Almanca metin okundu.

Eylemimiz kitle tarafindan ilgi ve merakla karsilanarak basarili bir sekilde gerceklesti.

Önümüzdeki sürec icin de Stant acma, Konsolosluk önü ve Parlemento önü eylemlikleri planlamalarinin cagrilari ile eylem alkis ve sloganlarla sonlandirildi.

Tirol

Tirol‘da 3 günlük eylem planı yapıldı.
Yeni Kadın’ın bütün Avrupa’da almış olduğu merkezi eş güdümlü eylem kararı doğrultusunda, bu gün Nuriye ve Semih için Innsbruck da saat 17:00 den 20:00 ye kadar oturma eylemi gerçekleştirildi.
3 gün boyunca oturma eylemi yapılması plânlandı, pankart ve sloganlarımızı dövüzler üzerine bir gün önce ortak bir çalışma ile hazırladık. Bu çalışma her zaman olduğu gibi keyifle yapıldı. Kadın arkadaşlarımız zamanında eylem yerinde yerlerini aldılar. İlk gelenler eylemi örgütleyenler olsa da giderek katılım yoğunlaştı. Eylemimize yerli halkın da ilgisi oldukça yoğundu. 3 saat boyunca aralıklı olarak almanca, eylemin amacı ve açlık grevindekiler anlatıldı. Müzik eşliğinde konuşma yapıldı.
Böylece yarın yine buluşmak üzere bu günkü eylem sona erdirildi.
Eylemimiz yarın devam edecektir.