Anasayfa , Avrupa , Newroz Ateşi Hamburg’ta da Yakıldı

Newroz Ateşi Hamburg’ta da Yakıldı

HAMBURG |20.03.2018| Hamburg’ta Newroz yürüyüşü gerçekleştirildi. Faşist T.C ‘nin Efrin işgal girişimi sebebiyle Efrin’le dayanışma teması ile Altona semtinde yüzlerce kişi bir araya geldi. Bugün (20.03) göçmenlerin yoğun yaşadığı Altona semtinde saat 18:30’da toplanan kitle sloganlarla yürüyüşe başladı.

Yapılan konuşmalarda Newroz’un direnişin sembolü olduğu vurgulandı. Ayrıca Efrin’de faşist T.C ve Öso çetelerinin katliamları , yağmaları Almanca olarak konuşmalarda yer aldı. Emperyalist devletlerin Efrin’de ki katliamlarda parmağının olduğu vurgulandı. Atılan sloganlarda konuşmalara pararel olarak ‘‘Merkel Finanse Ediyor , Erdogan Bombalıyor , Alman Panzerleri Efrin’den Defol ! ’’ şeklindeydi. Hamburg’ta anti – faşistlerin ve demokratların yoğun olduğu Strenschanze semtine kadar çoşkulu sloganlarla yürüyüş gerçekleştirildi. Bazı noktalarda evlerinde bulunan demokratlar kitleyi selamladı. Bir nokta da T.C taraftarı bir kişinin telefonla çekim yapması kitleyi provake etti. Uyarılan ve engellenen kişi polislerce uzaklaştırıldı.

Sternschanze semtine ulaşan kitle burada çalan marşlarla sloganlarla Newroz çoşkusunu yaşadı. Yasaklanan meşaleye rağmen Newroz Ateşi yakıldı.Bazı katılımcılar Newroz ateşinin üstünden atladı. Newroz eylemine yurtseverler dışında  ATİK,ADHK,AGİF gibi demokratik kurumların yanı sıra Partizan taraftarları da katıldı. Direniş türküleri ve marşları ile sloganlarla Newroz Hamburg’ta kutlandı.