Anasayfa , Avrupa , 25 Kasım’da Önce Bilinç Sonra Alanlar

25 Kasım’da Önce Bilinç Sonra Alanlar

25 Kasım 2015 IBK (8)

|25 – 11 – 2015| Bu yıl 55 yılı dolduran Mirabel Kardeşlerin katliamının yıldönümünde ve Dünya Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü’nün 34. yılında Innsbruck’ta da hem göçmenlerin kurduğu Tirol Demokratik Kadın Platformu hem de yerlilerinde içinde olduğu Frauen Vernetzung Begegnung und Austausch adlı platformun düzenlediği eylemler gerçekleşti.

22 Kasım Pazar günü Innsbruck Pir Sultan Abdal Derneği’nde bir araya gelen ve Türkiyeli göçmen kurumların oluşturduğu Tirol Demokratik Kadın Platformu “Şiddet ve Başka Bir Dünya Mümkün mü?” konulu söyleşiyi gerçekleştirdi. Saat 14:30’da başlayan etkinlik 17:30’a kadar sürdü. Onlarca kadın söz hakkını kullanıp şiddeti tartıştı ve sonunda başka dünya nasıl mümkün olabileceğini düşledi.

 

25 Kasım Çarşamba İnnsbruck’ta çeşitli kurumların katıldığı enformasyon standı saat 12’de başladı. Herkes kendi bildirilerini, dergilerini ve değişik yazı ve broşürlerini stantlarda sergiledi ve orada dağıttı. Kadınlar, sosyal ve hukuki yardım kurumlarının numaralarını ve irtibatını içeren bilgilendirme broşürleri alabildikleri gibi yardımlar üzerine bilgi de alabildi. Saat 16:30’dan sonra konuşmalar ve tiyatro başladı. Yürüyüşe saat 17:30 da başlanıldı, 200 civarında kişinin katıldığı mitingde ayrıca Innsbruck’yta faaliyet gösteren Sokak Bandosu da yerini aldı. Beyaz balonlar, bayraklar ve pankartlar yürüyüşü renklendirdi. Yürüyüş boyunca sesli ajitasyonlar yapılırken diğer taraftan da bildiriler dağıtıldı. Toplanma noktasına tekrardan varılmasıyla birlikte eylem birlik-beraberlik sloganları ile bitirldi.