Home , Avrupa , YENİ KADIN Viyana Komitesi Kuruldu

YENİ KADIN Viyana Komitesi Kuruldu

Viyana Yeni Kadın`dan Açıklama!

Viyana VİTD Derneği’nde faaliyet yürüten kadınlar, 02.08.17 Çarşamba günü gerçekleştirdiği bir toplantı ile Viyana Yeni Kadın Komitesini kurdu.

Yeni Kadın 14. dönem MYK’nin ÜKK`ları ile gerçekleştirdiği eğitim kampında, Türkiye’de KHK mağdurlarından Nuriye ve Semih‚in KHK ları protesto etmek için sürdürdükleri açlık grevinin Avrupa’daki sesi olmak ve Nuriye – Semih özgülünde KHK lara dikkat çekmek amacıyla aldığı sürekli eylem kararı doğrultusunda, Viyana’daki Yeni Kadın aktivistleri çeşitli etkinlikler örgütlemişti.

Hareketli ve süreci sahiplenen eylem ve etkinliklerin devamı olan bir çalışmanın örgütlü bir çalışmaya evrilmesi için çalışmalarına gerçekleştirdiği ilk toplantı ile başladı.

Viyana Yeni Kadın komitesi „Nuriye ve Semih için Özgürlük“ ve „Dersimi Yaktılar, Dersime Ses Ver!“ şiarlarıyla ortak eylemler örgütleme hedefiyle diğer kadın örgütlerine çağrı yaptı.

Komite ikinci toplantısında; önümüzdeki sürecin pratik faaliyetlerinin örgütlenmesini, eğitim çalışmalarının konularını ve Yeni Kadın Dergisini nasıl destek verip daha güçlendirebileceğini ele alacak.