Anasayfa , Haberler , Eren Keskin | Hiçbir yere gitmiyorum, mücadele edeceğim

Eren Keskin | Hiçbir yere gitmiyorum, mücadele edeceğim

Haber Merkezi|15.02.2021|Özgür Gündem gazetesi ana davasında hapis cezası alan Keskin, ‘Ömrümde eline silah almamış biri olarak silahlı örgüte üye olmaktan ceza aldım. Bu kararı akıl dışı buluyorum’ dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin ana davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, Kemal Sancılı, İnan Kızılkaya ve Eren Keskin’e “örgüt üyeliği” iddiasıyla 6’şar yıl 3’er ay, Zana Kaya’ya ise “örgüt propagandası” iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

’30 YILDIR İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ VERİYORUM’

Hakkında verilen karara ilişkin Artı Gerçek’e konuşan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin 30 yıldır insan hakları mücadelesi veren biri olarak çok kez yargılandığını belirtti, “Ancak yargının insan hakları mücadelesinde yer alan kişilere yönelik böyle ‘cesaretli’ kararlar verdiğini görmedim” dedi.

‘YARGININ ÇILDIRMIŞLIK HALİ’

Verilen kararın 1990’lı yıllarda dahi görülmediğini söyleyen Keskin, “DGM döneminde, askeri mahkemelerde böyle kararlar verilmedi. Bu dönemin yargısı inanılmaz bir şey. Ne kendi iç hukukuna uygun kararlar veriyor ne de uluslararası sözleşmelere” dedi. Keskin şöyle devam etti:

“Ben Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmeni olarak gözüktüm. Pratikte yapmadım ancak gazeteye olan saygımdan dolayı 3 yıl boyunca genel yayın yönetmenliğini yaptım. ‘Barış süreci’ adı verilen dönemde hakkımızda hiç dava açılmadı. Ancak sonrasında davalar açılmaya başladı. Zaten hakkımda 17 yıl 2 ay hapis cezası, ayrıca 458 bin para cezası var. Bugün Özgür Gündem ana davada hakkımda silahlı örgüte üye olmaktan ceza verildi. Ömrümde polis silahı dışında ne silah gördüm ne de elime aldım. Bu akıl dışı, mantık dışı bir karar. Yargının çıldırmışlık hali. Bunun başka bir açıklaması yok. Bütün diğer gazeteci arkadaşlarım için de gazeteciliğin şiddet örgütü ile eş değer görülmesi, sanırım ancak bu coğrafyada görülebilecek bir durum. Türkiye’nin altına imza attığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9. ve 10. Maddesine tamamen aykırı bir karardır. Dünyaya inandıramazlar bu kararı.”

Verilen kararın siyasi olduğunu belirten Keskin, “Hiçbir yere gitmeyeceğim sonuna kadar da mücadele edeceğim. Verilen karara şaşırmadım sadece akıl dışı buluyorum” dedi.  Kaynak : artigercek.com