Home , Avrupa , 15 Bin Kişi Berlin’de LLL’leri Andı

15 Bin Kişi Berlin’de LLL’leri Andı

berlinlllBERLİN | 13 – 01 – 2008 | KPD (Komünist Partisi Almanya) kurucuları olan Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Sovyet devrimin önderi Lenin yüz binler tarafından Berlin’de anıldı. Luxemburg ve Liebknecht 15 Ocak 1919’da dönemin egemenleri tarafından tutuklandı, sorgulandı, işkence edildi ve daha sonra katledilerek bir kanala atıldılar.

O tarihten bu yana Luxemburg ve Liebknecht unutulmadı ve her daim düşünceleriyle var oldular ve dünya genelinde devrimciler onların devrimci değerleri önünde saygıyla eğildiler. Aynı ayın içinde ölen Lenin de onlarla birlikte düzenli bir şekilde anılmaktadır.

Geçmiş DDR’de de bu tarihte düzenli bir şekilde anma etkinlikleri düzenlendi. Almanya’nın yeniden birleşmesiyle birlikte anma etkinliklerine dünyanın değişik coğrafyalarından komünistler katılmaktadır. Berlin’deki anma etkinliği sabahın erken saatlerinde başlayarak geç saatlere kadar sürmektedir.

Genel mezar ziyaretçilerin dışında her yıl aynı gün radikal kesim tarafından berlinlll2yürüyüş düzenlenmektedir. Bu yılki yürüyüş saat 10:00 da U-BHF Frankfurter Tor da başlayarak mezarlıkta son buldu.

15 bin kişinin katıldığı bu yürüyüşte Gaza işgali ve ekonomik kriz ön plana çıktı. Taşınan pankartlarda bu yönlü mesajlar vermekteydi.