Home , Avrupa , Halk Savaşçıları İsviçre’nin Zürich Şehrinde Anıldı

Halk Savaşçıları İsviçre’nin Zürich Şehrinde Anıldı

ZÜRİCH | 11 – 07 – 2011 |Dersim’de Haziran ayının sonlarında yaşanan çatışmalar sonucu şehit düşen MKP-HKO, HPG ve TKP/ML TİKKO gerillaları Zürich’te yapılan bir etkinlikle anıldı. 9 Temmuz’da yapılan ortak anmaya 150 kişi katıldı.

İsviçre Halkın Günlüğü ve Partizan Taraftarları tarafından organize edilen anma sonrası güne ilişkin bir açıklama yayımlandı. Açıklamanın tümü şöyle:

Dersim dağlarında kahramanca savaşarak ölümsüzleşen Halk Savaşçıları; Ozan Derman, Abidin Demir, İsmail Perktaş, Yordal Yıldırım ve Mazlum Erenci için, İsviçre’nin Zürich şehrinde 09 Temmuz 2011 tarihinde 150 kişiyi aşkın bir kitleyle Halkın Günlüğü ve Partizan taraftarları olarak anma etkinliği gerçekleştirildi.

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi tarihi geride binlerce şehidi bırakarak hükmünü sürdürmeye devam ederken, 27 Haziran 2011 tarihinde Dersimin Ovacık ilçesi Burnak Köyü kırsalında MKP/HKO gerillası Ozan Derman, İsmail Perktaş ve Abidin Demir silahlarının son mermisine kadar savaşarak ölümsüzleşti.

“Gerillalar ölmez yaşasın Halk Savaşı” sloganlarıyla binlerce kitlenin katıldığı törenle Dersimde sonsuzluğa uğurlanmasının ardından, Yine gerillanın ana yurdu Dersimde ikinci çatışma haberiyle tekrar yankılandı.

Üç halk savaşçısının şehit düşmesinden daha iki gün geçmemişti ki bir kez daha bomba ve silah sesleriyle yankılandı Dersim dağları Gerillanın kızıl mermileriyle.

Tarih 29 Haziran Dersim in Çemişgezek ilçesinde düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada TKP/ML-TİKKO Gerillası Yordal Yıldırım ve HPG gerillası Mazlum Erenci Kahramanca savaşarak ölümsüzleşti. Sınıf mücadelesi zor olmadan, bedel ödemeden ilerlemiyor.  Tıpkı kendilerinden önce tohum olup düşenler gibi…

Anma Programımız şehit düşen halk savaşçıları şahsında, tüm Devrim ve Komünizm şehitleri için, yapılan saygı duruşuyla başladı.

Akabilende Halkın Günlüğü ve Partizan adına bir temsilci konuşmasını yaptı. Temsilci konuşmasını Kaypakkaya çizgisi devletin baştan itibaren stratejik hedefi olduğunu ve Komünist önder İbrahim Kaypakkayı nın Diyarbakır işkence hanesinde katledilmesinin nedeni bu olduğu, Süleyman Cihan, Kayım Çelik Mehmet Demirdağ, Cafer Cangöz, Cüneyt Kahraman ve Sefagül Keskin ler ve aynı yolda ölümsüzleşen yüzlerce Halk Savaşçısı nın katledilmelerinin temelinde bu yatmaktadır diyerek konuşmasını Kurt ulusunun özgürlük tutkusu, savaşma kararlılığı Mazlum Erenci`nin direniş ruhunda da ifadesini bulduğunu, bu ruhla Mazlum Erenci şahsında Kurt ulusunun kahraman direnişini bir kez daha saygıyla selamlıyoruz diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından Dersim dağlarında kahramanca savaşarak şehit düşen halk savaşçılara atfen yapılan sinevizyon gösterimi kitle tarafından iğliyle izlendi.

Sinevizyonun ardından İsviçre Kürt Dernekleri Federasyonu (FEKAR) adına bir temsilci konuşma yaptı. Temsilci konuşmasında özellikle düşmana karşı birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak tüm devrim şehitlerini saygıyla andıklarını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından sanatıyla toplumun duygularını, hüzün ve sevinçlerini dizelere döken ve ezilen halkların her zaman dostu olan Hasan Sağlam dinletisinden sonra etkinliğe katılan ve emek veren tüm duyarlı dostlara ve yoldaşlara teşekkür edilerek anma etkinlik bitirilmiştir.