Anasayfa , Haberler , Gülsuyu’nda çeteler ESP’yi taradı

Gülsuyu’nda çeteler ESP’yi taradı

esp_6İSTANBUL|07-08-2013 |  Maltepe İlçesi Gülsuyu Mahallesi’nde sabah saatlerinde afiş asan Sosyalist Gençlik Derneği üyesi iki genci vuran çeteler, saat 12.55 sıralarında ESP ilçe binasına silahlı saldırı düzenledi.

Saldırı sırasında içeride bulunan 2 SGD üyesi ve 1 Partizan okuru yaralandı. Yaralanan SGD üyeleri Özgür Bedel ve Deniz Karacagil ile Partizan dergisi okuru Çağdaş Temuroğlu, Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin ESP binası önünde çalışmaları sürüyor.

SABAH İKİ GENCİ YARALAMIŞLARDI

Mahallede sabah saatlerinde bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Sanat ve Hayat Kültür Festivali afişlerini asarken çetelerin silahlı saldırısına uğrayan SGD üyesi Sinan Sağır ve Aykan Şimşek yaralanmıştı.

Sağır iki bacağından, Aykan Şimşek de bir bacağından yaralanırken, Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Şimşek ve Sağır’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Gülsuyu Mahallesi’nde çeteler, 24 Temmuz akşamı SGD üyesi Cebrail Günebakan’ı karnından silahla vurmuştu. Daha önce de Kürt yurttaşlara saldıran çetelerin saldırısına karşı, Gülsuyu halkı eylem yaparak çetelere tepkisini göstermişti.