Home , Haberler , Yeni Kadın Köln : Öfkemiz isyanımız kadar büyük!

Yeni Kadın Köln : Öfkemiz isyanımız kadar büyük!

Köln|07.05.2020|Eski eşi tarafından öldürülmeye çalışılan Meryem (Mesude) ve çocukları için Köln kentinde çeşitli kadın kurumları (Yeni Kadın, Yaşanacak Dünya, SKB, ADHK, Alınteri ve IGM Kadınları) saat 17:00’de Heumarkt meydanında bir araya geldiler. Yeni Kadın konuşmacısı öncelikle, Meryem’in ve çocukların yaşadığı saldırıyı anlattı . “Kadın ve çocuklara karşı şiddet uygulayanlar ve katilleri en ağır cezalar verilmelidir ” dedi ve “Patriarkal sisteminden kaynaklanan aynı zamanda toplumsal bir sorunun olduğunu bilmekteyiz ancak birlikte örgütlenerek değiştirebiliriz” dedi. “Kadın katliamının ne dini, ne de milliyeti, ne de ırkı var, kadın katili Erkekdir” dedi ve ardından taleplerini  sıraladı : Kadına Yönelik Artan Şiddete Karşı Acil Önlem! ,Şiddet Uygulayan Erkeğe Çocuklarını Görme Yasağı!,Daha Fazla Kadın Barınma Evleri !,Şiddete Maruz Kalan Kadınlara, Ekonomik Devlet Desteği!,Kadın Katillerine Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis! .
“Eylemlerimiz çoğalarak ve çoğaldıkça Kadınların sesi olacağız” diyerek tüm kadınları her hafta Avrupa Kadın Dayanışmasına çağırdı. SKB konuşmacısı söz alarak “Kendi bedenimiz üzerinde, kendi hayatımız üzerindeki hak bizimdir biz karar veririz” diyerek “hayır diye haykırıyoruz “ dedi. Ayrıca IGM Kadın Örgütlülüğünden konuşmacı “Burada dayanışmada bulunan Erkek arkadaşlarda var ve aynı zamanda dinleyiciler, bu sorun sizinde yani hepimizin sorunu. Katil erkeklerin psikolojisi iyi değil adı altında çok az bir cezayla kurtulmaktadırlar. Bunu kabul etmiyoruz. Çok bilinçli planlanmış bir katliam bu” diyerek enternasyonel dayanışmanın olmazsa olmazı olduğunu söylemiştir.
Avrupa Kadın Dayanışmasının ve Courage ve Dünya Kadın Hareketinin Avrupa koordinasyon sorumlusu Suse Bader ve Enternasyonel Birliğini Kadın Platformun mesajı okunduktan sonra eylem sona erdi.