Anasayfa , Avrupa , İşçi Konferansı Başladı

İşçi Konferansı Başladı

iscikonfFRANKFURT | 05 – 04 – 2014 | ATİK tarafından örgütlenen ‘Avrupa’da Sınıf Hareketi ve Göçmenler‘ konulu konferansın bugün Süleyman Gürcan tarafından açılışı yapıldı ve saygı duruşu gerçekleştirildi. Konsey adına ikinci Başkan Zeynep Şakar tarafından yapılan konuşmada konferansın önemine değinildi.

Sınıfın Avrupa’da sorunlarına değinen Şakar, ‘mücadelenin ortak yerli ve göçmen işçilerin ortaklaşa mücadelesiyle yükselecektir. Yanlış anlayışlarla mücadele edilmedir. Geçmişte sınıf mücadelesinde daha olumlu yerde durmaktaydık. Süreç içinde ki sınıf çalışmamı gerilemiştir ancak yapılan müdahaleler bu çalışmayı tekrardan gündeme alınmasını sağlamıştır. ‘sınıf mücadelesi tarihin akışını değiştiriecek potansiyeli barındırmaktadır. Sermayenin saldırıları enternasyonal isei işçi sınıfının mücadeleside enternasyonal olmak zorundadır. işçi sınıfının mücadelesi bilinçliolmak zorundadır. ırkçılığa karşı da ancak sınıfın bilinçli mücadelesi ile dalgakıran olunabilir. Bu çalışmalarımız la birlikte sınıf çalışmamızın daha ileri seviyeye taşıyacağımıza inanıyoruz’ dedi.

Ardından söz alan Süleyman Gürcan bir açıklama yaparak DİSK Tekstil Uluslararası İlişkiler Uzmanı Eren Korkmaz’ın konferansa katılmasına rağmen panelist olarak yer almayacağını belirtti. Konuya dair açıklama yapan Gürcan, Greif işçi direnişi süresince yaşananlar hakkında kısa bilgi vererek, Eren Korkmaz’a yönelik ağır ithamların Kabul edilemez olduğunu vurguladı. Elbette mücadele boyunca hataların olabileceğini, ancak bu hatalardan dolayı Korkmaz’ın ihanetçi ve işbirlikçi çıkarması yapılmasının mesnetsiz bir saldırı olduğunu belirtti. Gürcan, bu tür anlayışların Greif işçilerini yalnızlaştıracağını, mücadeleyi kazanımla sonuçlandırma konusunda sıkıntılar yaratacağını dile getirdi ve Greif işçilerinin direnişinin yanında olduklarını dile getirerek birileri  tarafından Korkmaz’a yönelik dile getirilen ithamları ve saldırıları sert dille eleştirdi. Gürcan, bu konuda da işçi direnişlerini ve bu uğurda mücadele yürütenleri destekleyeceklerini belirtti. Bilinen çevrelerın Korkmaz’a yönelik gerçek dışı ithamlarına karşı gereken tavrın önümüzdeki süreçte takınılacağını vurgulayan Gürcan, bu tür mesnetsiz ithamlar karşısında tüm ilerici ve demokrat kesimi tepki vermeye çağırdı.

DSC_0174Konferans panelistlerin sunumlarıyla devam ediyor. ETUİ Araştırmacısı Bela Galgozci, Araştırmacı Yazar ve eğitmen Volkan Yaraşır, ATİK Konseyi temsilcisi Ali Çiçek ve İki Nolu Belediye İş Başkanı Hasan Gülüm’ün katıldığı panelde Süleyman Gürcan moderasyonu üstleniyor.