Anasayfa , Avrupa , Yeni KADIN Almanya Hafta Sonu Kampında Buluştu

Yeni KADIN Almanya Hafta Sonu Kampında Buluştu

yk_kamp5MONTABAUR |07-07-2016| Son yıllarda gelenekselleşen hafta sonu kadın kampı bu yıl Almanya’nın Montabaur kenti yakınlarında gerçekleştirildi. Kampa ilişkin Yeni Kadın Almanya Ülke Kadın Komitesi yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

KIYAMET KOPTU KOPACAK, KADINLAR ZİNCİRLERİ KIRACAK…!!!

Son yıllarda geleneksel olarak buluştuğumuz Yeni Kadın hafta sonu eğitim kampımızı, bu yıl da kadın komitelerimizin, üyelerimizin ve sahiplenici davranıp gelen ‘misafir’ kadın arkadaşlarımızın da katılımıyla gerçekleştirdik..
1) Örgütlenme ve yöneticilik,
2) Feminizm,
3) Kadın sağlığı ve psikolojisi,
ana başlıkları altında ve grup çalışmalarıyla kollektifçe harmanlanmaya çalışılan kampımızın,katılımcı arkadaşlarla da yapılan değerlendirme sonucunda,genel olarak olumlu geçtiği gözlemlenmiştir.
Sevgili İvana Hofmann‘ın annesinin de kampımıza katılması bizler için bir başka güzellik ve onureydi.
Sivas ve Çorum katliamları şahsında, dünden bugüne yapılan, katliamlar, soykırımlar lanetlenip,yitirdiklerimiz şahsında bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kampımız, Sivas’ta katledilen canlara, Kürt illerinde hala süren katliamlarda yitirdiklerimize, başta Almanya’nın zindanlarında tutuklu olan Banu ve 9 yoldaşımız ve ama tüm politik tutsaklar için genç arkadaşlarımız isyan türkülerimizi, marş ve ağıtlarımızı seslendirdiler. Ülke Kadınlar Komitesi adına yapılan konuşmanın ardından programa geçildi. 
Atölye çalışmaları şeklinde gerçekleştirilen konuların aktarımları ve bunların kollektifçe tartışılması kampın en güzel yanıydı.
Zamanın bizlere dar geldiği bu buluşmayı önümüzdeki süreç kamplarında tekrar gözden geçirmek ve belki de en az üç günlük yapmaya çalışmak hedefimiz olmak durumunda.
Kültürel programın da gerçekleştirildiği kampımızda kadın arkadaşlarımızla doğallığında ve doğaçlama şeklinde marşlarımızı, tükülerimizi, ağıtlarımızı dillendirip sohbetlerle güzel bir akşam geçirirken, birbirimizi daha yakından tanıma ve kaynaşma imkanı da bulmuş olduk. Ayrıca kampımızdan tüm arkadaşlarımızın selamlarını ilettiği mektuplar bu kampta da notlar, selam ve sevgiler, sahiplenme duygularıyla satırlarda dile getirildi. Kamptan Almanya’nın zindanlarında o duvar o duvarlarınız vız gelir bize diye haykıran yoldaşlarımıza iletilmek üzere hazırlandı.
Nice güzel,kollektiv ve başarılarla dolu çalışmalarda yeniden buluşabilmek umuduyla;
Emeği geçen, iki gününü kendine ve bu çalışmaya ayıran tüm kadınlara teşekkür ediyoruz.
Sevgili Dr.Sevil Aslan arkadaşımıza da kadın dayanışmasının güzel bir örneğini sergileyip, bizlerle beraber olup tecrübe ve bilgilerini bizlerle paylaştığı için de özel teşekkür ediyoruz.Emeğine ve yüreğine sağlık sevgili Sevil…
Ayrıca dayanışma mesajı gönderen YDG Almanya Ülke Gençlik Komitesi’ne de çok teşekkür ediyoruz.
İYİ Kİ VARSINIZ…!!!
İYİ Kİ VARIZ…!!!
KADINLA GÜZELLEŞECEK HER ŞEY VE DEĞİŞECEK DÜNYA…!!!

Yeni KADIN Almanya Ülke Kadın Komitesi