Home , Avrupa , Göçmenlik ve Göçmenlerin Hukuksal sorunları konulu Panel

Göçmenlik ve Göçmenlerin Hukuksal sorunları konulu Panel

Ohne Titel 2MANNHEIM-01-12-2014- Jugend & Kulturverein Mannheim e.V  tarafından  „Göçmenlik ve Göçmenlerin Hukuksal sorunları “ konulu olarak düzenlenen Panelde, ATIF Sekrekreteri Ufuk Berdan göçmenlik konusunda   sunum yaptı .

Berdan; “ insanlığın var olmasından beri göçmenlik sorunları var . Fedoal toplumdan burjuva topluma geciş sürecinde önemli gelişmeler olmustur. Kapitalizm döneminde emek göçü başladı . Göçmen yasaları  öncelikle işverenlerin yani sermayenin dayatmış olduğu yasalardır. Almanya`da  15 Milyon göçmen insan yaşıyor. Avrupa da birey haklari toplumsal haklar ve Sovyetlerin yıkılması ardından daha çok budandı, yasalarla gaspedildi.Özgürlük alanı  daraltıldı “ dedi.

Avukat Tuna yaptığı  konuşmasında;

„Öncelikle sistemi sorgulamak gerekiyor, Almanyada adalet yok. Alman Federal Parlementosunda 630 miletvekili var bunlardan  35 tanesi göçmen milletvekili, bu %5,6 tekabül ediyor . Yargıda yabancılar yok, Yasamada yargıda yokuz sürekli bizlere ön yargıyla bakılıyor. Mültecilerin durumu çok ağır, Seçme seçilme hakkı  yok. 60 Senedir Alman toplumu bizi kabul etmiyor. Daha önce Sendikalarda Belediye meclislerinde azda olsa vardık ama bugün oralarda gericiler ve sağcılar var. Partilerde, sendikalar da ve Belediye meclislerinde  ilerici, demokrat göçmenlerin daha çok  yer alması gerekiyor. “ dedi.

Panelin soru cevap bölümü canlı ve tartışmalı geçti.

Ohne Titel