Home , ATİGF , Yeni Irkcı yabancılar yasasına karşı, Bregenz´den Viyana`ya uzun yürüyüşe katıl!

Yeni Irkcı yabancılar yasasına karşı, Bregenz´den Viyana`ya uzun yürüyüşe katıl!

ATİGF | 26 – 04 – 2011 | Irkcılığa ve gericiliğe karşı Demokratik haklar mücadelesini yükselt! Avusturya Palementosu 29 Nisan 2011 tarihinde yabancılar yasası paketi olarak bilinen içerigi anti demokratik, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan yeni düzenlemeyi genel kurulada geçirmeyi planlamaktadır. Özellikle iltica yasasında ırkcı ve insanlik dışı yasal düzenlemeler başta olmak üzere, yabancılar polisi düzenlemesinde (hücre hapisi), ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayan üçüncü ülkelerden gelen kişiler açısndan çiddi saldırılar içermektedir.

Yeni yabancılar yasası düzenlemesi, anti-demokratik olmanın yanısıra devlet destekli ırkçılığının toplumsal düzeyde gelişmesini beraberinde getirmektedir. Irkçılığın devlet eliyle geliştirilmesi olan yabancılar yasası, işçi ve emekçilerin yaşamlarında ciddi olumsuz etkiler yaratacak düzeydedir.

Kırmızı – beyaz – kırmızı kart, aile birleşiminde almanca şartı. Avusturya’ya geçecek göçmenlerin memleketlerinde A1 seviyesinde Almanca diplomasını tescilli enstitülerden alma zorunluluğu bulunmaktadır. İlticacı/mültecilerin ülkeye girdikten sonra yasalaşmasi düşünülen yasayla birlikte hücre cezası gibi bir çok uygulama ile karşı karşıya kalacaklardır. Yabancılar yasası, toplumda özellikle göçmenlerin demokratik hak ve örgütlenme talebine yönelik bir saldırıyı içerirken, aynı zamanda devlet eliyle ırkçılığı geliştirmekte demokratik hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bu anlamda özellikle göçmenler olarak, ırkçı ve ayrımcı yasalara karşı, göçmen ve yerli işçi ve emekçilerin birlikte mücadelesini güçlendirmeli Avusturya burjuvazsine karşı savunmalı ve mücadelesini vermeliyiz. Göçmenler olarak öz-örgütlenmememizi geliştirerek, başta SPÖ olmak üzere burjuva egemen partilerin aldatmacalarına karşı kendi irademizi pratikte ortaya koymamız oldukça önemlidir. Avusturya burjuvazisinin siyasal düzlemde temsilcilerinden biri olan ve özellikle bu yasaların hazırlanmasında,yasallaşmasında bizzat etkisi olan SPÖ`nün bu süreçte örgütlü tepki ve karşı koyuşu tasfiye etme girişimlerini boşa çıkarmak için ATIGF olarak örgütleyeceğimiz uzun yürüyüşe etkili ve güçlü katılalım haksızlıklara karşı susmayalım, haykıralım mücadele edelim…..

Demokratik hak ve özgürlükler mücadelesini güçlendirelim!
Toplumsal ayrımcılığa karşı işçi ve emekçilerin ortak mücadelesini güçlendirelim!
Demokratik göçmenler yasası için mücadele saflarına!

Bu anlamda gerçekleştireçeğimiz mitingler:

Bregenz/ 25 Nisan (Pazartesi) / Yer: Bahnhof/ Saat: 11:00
Innsbruck/ 25 Nisan (Pazartesi) / Yer: Annasäule/ Saat: 17:00
Wörgl/ 25 Nisan (Pazartesi) / Yer: Bahnhof / Saat: 20:00
Salzburg / 26 Nisan (Sali) / Yer: Alte Markt/ Saat: 13:00
Linz / 26 Nisan (Sali) / Yer: Schillerpark / Saat: 18:00
Viyana / 27 Nisan Carsamba / Yer: Christian Broda Platz, Westbahnhof / Saat: 18:00

Örgütleyen: ATIGF (Avusturya Türkiyeli Işçi ve Gençlik Federasyonu)

Destekleyenler:
ZeMiT, Plattform Bleiberecht, Asyl in Not, Fluchtpunkt, Unabhängige Rechtsberatung, KPÖ, KJÖ Tirol, GLB, Diakonie Flüchtlingsdienst, SOS Mitmensch, IG Kultur Österreich, SLP-Linz, KriMi, DİDF, ADA, DHD-Linz, Migrare,