Anasayfa , Avrupa , YENİ DEMOKRATİK GENÇLİK: YDG Eğitim Kampı Gerçekleştirildi!

YENİ DEMOKRATİK GENÇLİK: YDG Eğitim Kampı Gerçekleştirildi!

Almanya’nın Hessen bölgesinde Yeni Demokratik Gençlik tarafından merkezi eğitim kampı gerçekleştirildi. 7 -9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen kampa Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden katılım sağlandı. Çeşitli konularda yapılan eğitimlerin sunumları ise kolektif bir şekilde gerçekleştirilerek tüm YDG’lilerin katılımı sağlandı.

Eğitim kampı YDG MYK’sı tarafından yapılan konuşma ile başlatıldı. Mücadelenin pratik ayağının yanında ideolojik olarak da gelişimin önemine vurgu yapılan konuşma da bu tür eğitim kamplarının YDG’nin önümüzdeki faaliyetleri açısından gerekliliğine değinildi. Yapılan konuşmadan sonra ise kampa dair bilgiler verildi. Daha sonra ise Toplumlar tarihi,  Kadro sorunu ve Aile Öğretileri, İkili İlişkiler, Bireysel Özgürlükler konuları Workshop tarzında ele alınarak eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Gerçekleşen eğitim çalışmaları sonrası her bir YDG’linin  görev alması ile kolektif bir şekilde konular sunuldu.  Son olarak Haklı ve Haksız Savaşlar üzerine bir sunum yapıldı.  İlk günün sonunda ise bilgi yarışması ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi.

İkinci günde ise ATİK Eş başkanı tarafından Ajitasyon ve propaganda üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda kitleler karşısında nasıl konuşulması gerektiğine dair önemli yerler vurgulandı. Sunumda sonra gerçekleşen kampa dair değerlendirmeler yapıldı. Eksiklikler olmasına rağmen olumlu bir eğitim kampının gerçekleştirildiği, önümüzdeki dönemde de bu tür kamplarda eksikliklerin göz önünde bulundurulması gerektiği söylendi. Kampın sonunda ise ” Örgütle, Örgütlen” kampanyası ve 30. Gençlik, Kültür ve Sanat Festivaline dair bilgiler verildi.