Home , Avrupa , Bürglkopf Mülteci Kampında Açlık Grevi

Bürglkopf Mülteci Kampında Açlık Grevi

AVUSTURYA|03.07.2022|Tirol eyaletinde bulunan Bürglkopf mülteci kampı, Fiberbrun kasabasında, bir dağın başında sadece iki binadan oluşan bir kamp. Şehir merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıkta. ATİK Komitesi ve Bürglkopf Kampı Kapansın Platformu  olarak kendilerini geçen hafta ziyaret ettik ve sorunlarını dinledik.

26 Haziran 2022’de açlık grevine başladılar

Bürglkopf kampı kapansın platformu 2 Temmuz günü tekrar kendilerini ziyaret etti. Geçtiğimiz Pazar günü (26.06.) kamp sakinlerinden Ali Parya açlık grevine başladı. Ertesi gün üç bölge sakini daha (Esat Kaya, Mehmet Songur ve Abuzer Dündar) açlık grevine katıldı. Ali’nin Perşembe günü fiziksel şikayetleri nedeniyle kısa süreliğine hastaneye kaldırılmasının ve açlık grevi yapanlara personel tarafından açlık grevinin devam etmesi halinde Bürglkopf’ta kalış sürelerinin uzatılacağının söylenmesinin ardından Mehmet, Esat ve Abuzer açlık grevini sonlandırmak zorunda bırakıldılar. Ancak Ali açlık grevine devam ediyor ve hâlâ yemek yemiyor. Kampın kapatılmasını talep ediyor ve oradaki koşulları bir kez daha kınıyorlar. Kampta yaşanan sorunlar şu şekilde özetlenebilir;

-Çok uzun süreli kalışlar (açlık grevcileri için zaten üç ay, diğerleri için kısmen altı ay veya daha uzun).

-Kampın tamamen izole edilmiş konumu. Tıbbi bakım eksikliği (bir sakin dört haftadan uzun bir süredir diş ağrısı çekiyor ve hala bir doktor randevusu alamadı).

-Bazen dostane olmayan, ayrımcı ve kışkırtıcı personel.

-Yemek odasında maske takma zorunluluğu.

-Mahremiyet eksikliği (günde birkaç kez oda kontrolleri).

-Sakinlere ve personele yönelik genel eşitsiz muamele (örneğin, iki hafta önceki bir partide personel, sakinlerden daha iyi masalarda oturmuş, personelin mutfakta istediği zaman yemek hazırlamasına izin verilirken, sakinlerin bunu yapması yasaktır. Sakinler asla taze ekmek görmemektedir ve taze meyve de personele ayrılmıştır).

Böylece Bürglkopf kampı sakinleri bir kez daha protesto gösterileri düzenliyor. Bürglkopf’u kapatma girişimi olarak protestoyu ve talepleri tavizsiz bir şekilde destekliyoruz. Kampın kapatılması talebi derhal hayata geçirilmelidir! Normal mülteci konutlarında ya da daha da iyisi boş dairelerde fazlasıyla yer vardır.

ATİK Avusturya Komitesi