Anasayfa , Avrupa , Londra`da Başbakanlık önünde Rojava eylemi

Londra`da Başbakanlık önünde Rojava eylemi

Londra`da Başbakanlık önünde Rojava eylemi_1LONDRA |21-01-2014 | Cenevre 2 konferansına Kürtlerin davet edilmemesini protesto etmek için İngiltere’nin başkenti Londra’da Başbakanlık önünde bir eylem düzenlendi. 20 Ocak pazartesi günü gerçekleşen eylemi PYD Britanya taraftarları düzenledi. İngilizce pankart ve dövizlerin açıldığı eylemde sık sık sloganlar atıldı.
PYD Britanya adına yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi. “Bizler, Süriyeli Kürt siyasi partilerin ve sivil örgütlerin temsilcileri olarak ABD Birleşmiş milletler ve Rusyayı Genovada olacak uluslar arası konferansda yuksek kürt konseyininde yer alması için 22 Ocak 2014ta destek vermeye çağırıyoruz.

On yıllardır Suriye kürtleri kendi anayasal haklarının tanınması için mücadele ediyorlar. Bizim herzaman Londra`da Başbakanlık önünde Rojava eylemi_1arzuladığımız Suriyede gerçek demokratik bir değişim kürtlerin ve diğer etnik azınlıkların özgür, adil ve eşitlikci bir toplumda yaşamasıdır.

Bunun yanı sıra Suriye Kürtleri, rejimin ve el-kaideye bağlı grupların masum halka karşı uyguladığı katliamın içinde yer almamıştır.

Biz herzaman Suriyedeki savaşa karşı adil ve barışcıl bir cözümü savunduk, ama Genovada yapılacak ikinci konferansta, Suriye rejimi bazı uluslar arası ve bölgesel güçleri Kürtlerin ve etnik azınlıkların temsiliyetini baltalamak için yol arıyorlar.”
Son olarak hazırlanan dosyanın Başbakanlığa verilmesiyle eylem sona erdirildi. Eyleme Partizan ‘da destek verdi.

Londra`da Başbakanlık önünde Rojava eylemi