Anasayfa , Avrupa , Yunanistan halkı ayakta!

Yunanistan halkı ayakta!

yunanistan_halkı_ayaktaSYRİZA hükümeti’nin kabul ettiği “kemer sıkma” paketi tepki ile karşılandı.
Paketle ilgili yasa oylanırken parlemento önünde kitle eylem yamaya başladı, polisin saldırısı sonucu çatışmalar başladı.
Bugün Genel Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDY) 24 saatlik genel grev ilan ederken, Tüm İşçilerin Militan Birliği (PAME) de ülke çapında eylem kararı almış ve Selanik’te bir bakanlığı işgal etmişti.
Yunanistan halkıı AB’nin halkı daha fazla yoksullaştıracak bir dizi “önlem” içeren ekonomik pakete karşı muhalif örgütler öncülüğünde sokağa çıktı.
Son iki yılın en şiddetli eylemleri olarak değerlendirilen çatışmalarda kitle molotof kokteyli ile çatışırken, polisin tazikli su ve gaz bombaları ile karşılık verdiği bildiriliyor.
Kitle yollara barikatlar kurarak ve ateşler yakarak çatışmaya devam etti. Gece saatlere kadar Sıntagma ve çevresinde çatışmalar devam etti ve merkeze çıkan yollar polis tarafından kapatıldı.
Atina’da çatışmalar devam ediyor, şehir merkezinde her yerde çatışmalar var. Antenna TV Kanalının bir canlı vericisi yakıldığı belirtildi. Üniversitelerin önlerinde de çatışmalar da gece boyu devam etti.Çatışmalarda en az 40 kişi gözaltına alındığı dile getirildi.