Anasayfa , Avrupa , Viyana’da Kadın Cinayetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Viyana’da Kadın Cinayetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi

VİYANA|17.05.2021| 12 Mayıs 2021 Çarşamba sabahı, 36 yaşındaki bir kadın Viyana – Simmering’deki Kaiserebersdorfer Caddesindeki evinde, boğazı kesilerek öldürülmüş bulundu. Polis bu cinayetin yabancı birisi tarafından işlenmiş olamayacağını düşündü. Şüpheler, kadının 44 yaşındaki eşinin üzerinde toplandığından adam gözaltına alındı. Ancak yeterli delil temin edilemediği için adam, ertesi gün serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.

Bu kadınla birlikte bu yıl Avusturya’da kadın cinayetlerinin 14. sü işlenmiş oldu. Kadınlar Perşembe günü olayı haber aldıklarında öfkeleri daha kabardı. 16 Mayıs 2021 Pazar günü için eylem hazırlıklarına başladılar.

Eylem alanında saat 18.00’de toplanan kitle, platform adına moderatörün yaptığı konuşma ile mitinge start vermiş olundu. Akabinde Yeni Kadın, KOMintern ve daha başka kurumların da yaptıkları konuşmalarda ortak nokta, “sene başından beri her hafta bir kadının en yakını erkekler tarafından katledilişine duyulan öfkenin artık giderek isyana dönüştüğü” idi. Devlet yetkililerine ve Kadın Bakanlığı’na bir kez daha, konu özgülünde sorumlulukları hatırlatıldı ve görevlerini yerine getirimeleri için çağrı yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Kolombiya’daki halkın hak gaspları, ekonomik kriz, işsizlik gibi birçok nedenle ayaklanmasını katliamlarla bastırmak isteyen Kolombiya devletini protesto etmek için Kolombiya Konsolosluğu önüne doğru yüründü. Burada yapılan konuşmada da Kolombiya’da yaşananlara dikkat çekildi ve “Kolombiya Halkı Yanlız Değildir!”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” vb. sloganlar eşliğinde eylemne son verildi.

Video:https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/1159846864437999