Anasayfa , Haberler , Duisburg’da Mültecilerle Dayanışma Mitingi

Duisburg’da Mültecilerle Dayanışma Mitingi

DUİSBURG|16.11.2021| Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteciler dramına dikkat çekmek dün akşam için (Pazartesi) “SINIRLARI AÇIN” şiarıyla ortak bir miting düzenlendi. Anti-faşist birlik Duisburg Karşı Duruyor’un (Duisburg Stellt Sich Quer-DSSQ) çağrısı ile düzenlenen mitinge, yaklaşık yüz insan katıldı.

Miting DSSQ adına hazırlanan ortak konuşma işe başladı. Açıklamada sınırda yaşananlara dikkat çekilerek Alman devletinin yaşananların sorumlusu olduğu ve derhal sınırları açıp orada bulunan mültecileri kabul etmesinin çağrısı yapıldı.
Sonrasında DKP (Almanya Komünist Partisi) adına yapılan konuşmayla devam edildi. DKP temsilcisi ise; mültecilerin kendi ülkelerini terk etmesinin nedeninin emperyalistlerin ortadoğuda çıkarttığı savaş ve talan olduğuna dikkat çekti. Özellikle silah sanayisinin bu savaştaki rolü ve Erdoğan hükümetine mültecileri engellemesi için aktarılan milyarlarların üzerinde durdu.

Mitingde ATİF adına da bir konuşma yapıldı; “Belarus-Polonya sınırında insanlar açlıktan ve soğuktan yaşamını yitiriyorlar. Göçmen örgütlerin yardım gönderme girişimleri, oradaki mültecilerle görüşme talepleri red ediliyor ve hiç kimseyi sınıra yaklaştırmıyorlar”dedi.  Ayrıca, göçmenlerin insanlık dramının sorumlusunun emperyalist ülkeler olduğunu ve ortak mücadeleyi geliştirme çağısı yaptı.

ATIF’den sonra AGİF ve Die Linke adına konuşmalar yapılarak Alman devleti göçmenlere karşı sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunuldu. Son olarakta Ruhr Jugend adına yapılan konuşma ile miting sonuçlandırıldı.

Mitinge ATİK’in çıkardığı dövizler, kampanya afişi ve pankartı ile katılınması kitleler üzerinde bir olumluluk yarattı. Özellikle sınırdaki mültecilerin somut taleplerinin dövizleri ilgi çekti.