Home , Avrupa , VTİD 52. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor

VTİD 52. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor

VİYANA|27.10.2023| VTİD’in 52. yıl etkinliklerine 6 Ekim Cuma günü start verilmişti. 26 Ekim’de ise ikinci etkinlik olarak, Fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

6 Ekim’de başlayan etkinliklere, dernek başkanı tarafından yapılan açılış konuşması ile başlandı. Akabinde VİTİD’in mücadele tarihi ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından, Araştırmacı Yazar ve gazeteci Hüseyin Şimşek bir  sunum yaptı.

Hüseyin Şimşek, derneğin kuruluş sürecini ve tarihini anlatırken, Viyana’da demokrasi ve özgürlük mücadelesinde Sol Sosyalist kesimlerde VTİD derneğinin bir ilk olduğunu anlattı. Kendisinin, „Avusturya’da Göçün Tarihi“ adlı kitabında VTİD’e geniş yer verdiğini, Viyana’da özgürlük ve demokrasi mücadelesinde önemli bir yer aldığına değindi. Hüseyin Şimşek’in ardından bu süreci yaşayan tanıklardan biri söz alarak görüşlerini belirtti.  Etkinlik Ozan Qamber’in müzikal sunumuyla bitirildi.

26 Ekim Perşembe günü Resim Sergisiyle etkinlikler devam etti. 52 yıllık tarih boyunca yapılan etkinliklerden resimler sergilendi. Sergi müzik etkinliği ile sonlandırıldı.