Anasayfa , Haberler , TC´nin Savaş Suçları Lahey’de Protesto Edildi

TC´nin Savaş Suçları Lahey’de Protesto Edildi

LAHEY|04.11.2021| Birkaç aydır Türk devletinin kimyasal silah kullandığına dair yapılan çağrılara dikkat çekmek için dün, Hollanda’nın Lahey şehrinde bir eylem gerçekleştirildi. KCKD-E’nin düzenlediğı eyleme Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yüzlerce insan katılım sağladı.

Lahey Adalet Divanı önünde başlayan eylemin ilk bölümü miting olarak gerçekleştirildi. KCKD-E’nin açıklaması okunduktan sonra eşbaşkanı Fatoş Göksungur bir konuşma yaptı. Göksungur konuşmasında Türk devletinin savaş suçlarına ve dünya çapında hakim olan sessizliğe karşı Kürt halkının susmayacağını belirtti. Ardından KNK eşbaşkanı Ahmet Karamuş söz aldı.

Konuşmaların ardından kitle OPCW’ye (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü) doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca ‘Faşist Türkiye, Diktatör Erdoğan’ ve ‘AB finanse ediyor, Türkiye bombalıyor’ sloganları atıldı, TC’nin kimyasal silahlarının Kürt halkını katlettiği ve tüm dünyanın sessiz kaldığını ifade eden çeşitli pankartlar taşındı.

OPCW merkez binası önüne ulaşıldığında ise yol kesme eylemi gerçekleştirildi. Yolu kesen kitle yere yatarak trafiği durdurdu. Bunun ardından polis saldırıya geçti ve takviye polis gücü çağırdı. Eylem alanına çok kısa sürede onlarca polis aracı ulaştı ve eylemcilerin etrafı sarıldı. Bir süre devam eden abluka sırasında kitle sloganlar atmayı sürdürdü ve konuşmalar yapıldı. KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Zübeyir Aydar tarafından yapılan konuşmaların ardından eylemciler OPCW’ye dosya vermek için giden heyeti bekledi. Kadınlardan oluşan heyet OPCW ile kapıda yaptığı konuşmanın ardından Türk devletinin savaş suçlarını içeren dosyayı teslim etti. Heyet eylem alanına dönüp kitleyi bilgilendirdikten sonra protesto sonlandırıldı.