Anasayfa , Avrupa , (Video-Foto) Fransa’da soykırım protestosu ve kuruluş selamlaması

(Video-Foto) Fransa’da soykırım protestosu ve kuruluş selamlaması

20140424_142252STRAZBURG | 27 – 04 – 2014 | 99. yılında, Fransa’nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilen yürüyüşle Ermeni soykırımı lanetlendi. Saat 14’te Kleber Meydanı’nda bir araya gelen kitle pankart, döviz ve flamalarını açarak yürüyüş saatini bekledi. Ermeni kurumlarının örgütlediği yürüyüşe ATİKPartizanve MKM kurumları da destek verdi.

Adalet” gibi sloganlar atıldı.

 

42. kuruluş yılı da selamlandı

Yürüyüşte yer alan TKP/ML taraftarları, eyleme Fransızca “Ermeni Soykırımının Hesabını Soracağız!” pankartıyla katıldı. Yine flamaların yanında çeşitli döviz taşıyan TKP/ML taraftarları, yürüyüş boyunca Türkçe ve Fransızca olarak “Yaşasın Halkların Enternasyonal Dayanışması”, “Kahrolsun Faşist Türk Devleti”, “Katil Türk Devleti” sloganlarını haykırdı.

Yürüyüşün ilerlemesiyle birlikte TKP/ML taraftarları, Proletarya Partisi’nin kuruluş yıldönümünü selamlamak için “24 Nisan 1972’den 2014’e Partimiz TKP/ML’nin 42. Kuruluş Yılı Kutlu Olsun” pankartını açtı.

Pankartın arkasında yürüyen gençler, pankartın açılmasıyla birlikte “İbo Yaşıyor, TİKKO Savaşıyor”, “İbrahim’den Mehmet’e Selam Olsun Partiye”, “Savaş-Öğren-İlerle, Gücümüz TMLGB!”, “Kızıl Ordu TİKKO, Katillerin Peşinde”, “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya” gibi birçok sloganı haykırdı.

Uzun bir süre boyunca bu pankartla yürüyen TKP/ML taraftarları, yürüyüş boyunca Ermeni Soykırımının hesabının sorulacağı ve Proletarya Partisi’nin kuruluş yıldönümünü selamlayan sloganları atmaya devam ettiler.

 

Konsolosluk önünde eylem

Yürüyüşün ardından Türk Konsolosluğu’na gelen kitle tarafından uzun süre alanda durarak hesap sorucu sloganlar atılırken, çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi. TKP/ML taraftarlarının da kitlenin ön kısmına geçmesiyle birlikte Ermeni kurumlarıyla birlikte ortak hesap sorucu sloganlar atıldı.

Fransa polisinin de dikkatini çeken TKP/ML taraftarları, alandan toplu bir şekilde ayrılırken polisler tarafından durduruldu. Uzun süre polisle girilen tartışmalarla birlikte Fransa devleti ve polisinin ırkçı-faşist yaklaşımları bir kez daha pratikte yaşanmış oldu.

Polisin kendini dayatan ve kendini “korkutucu” gösterme tavırları karşısında geri çekilinmeden polisin bu yaklaşımının ırkçı-faşist bir yaklaşım olduğu vurgulandı. TKP/ML taraftarları, polis tarafından bir süre bekletildikten sonra toplu bir şekilde alandan ayrıldı.