Anasayfa , Avrupa , İTİF Kongresi Başarıyla Sonuçlandı!

İTİF Kongresi Başarıyla Sonuçlandı!

12 Mart 2017 tarihinde 25. İTİF Kongresi, Delegelerin büyük çoğunlunun katılımı ile coşku ile gerçekleştirildi.

Kongre ilk olarak 2015 tarihin de Yunanistan’da ATıK tatil kampında trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan yoldaşımız İbrahim (Mazlum) Karatepe ve Ceren Karatepe yoldaşlar şahsında demokrasi mücadelesinde yitirdıklarımız şahsında saygı duruşu ile başladı.

Üye tespiti ve divan seçiminin ardından kongre resmen başlatıldı. Açılış konuşmasını yapması için İTİF yönetiminden bir temsilcinin ilk sözü almasının ardından kongre diğer gündem maddeleri ile devam etti.

Önümüzdeki dönemde isviçrede siyasal önderlik edecek anlayışın tartışıldığı siyasi perpektif taslağı gündeminde,  yoğun tartışmalarla bu gündeme ilişkin, delegeler tarafından ciddi eleştiriler yapıldı. Özellikle kurumumuzun bir DKÖ olduğu ve misyonuna uygun siyaset yapması gerektiği vurgusu yapıldı. Bunun dışında Türkiyede gerçekleşecek olan Anayasa Referandum’la ilgili “Buna Karşı göçmen kitlesini seferber edecek, örgütleyecek çalışmalar yürütülmelidir” denildi, fakat somut bir tavır oylanmadı. Perspektif raporu yapılan düzenlemelerle birlikte oy çoğunluğu ile onaylandı.

Kongre, yine yoğun tartışmalara yol açan Faaliyet raporu, Denetim ve Mali Rapor tartışmaları ve oylanmaları ile devam etti. Faaliyet raporunda vurgu yapılan bazı noktaların tek taraflı olduğu sadece eleştirilerden ibaret olduğu üzerine vurgu yapıldı. Eleştiri özeleştirinin birbirinden ayrılmayan ve diyalektik bağı olan iki önemli mesele olduğu dile getirildi. Bu yönü ile delegelerin itirazları da dikkate alınarak çoğunluğun oylamasının ardından Kongre yeni organ seçimleri gündemi ile devam etti.

Yeni Organların seçildiği gündemde yeni Yönetim Kurulu’na 5 asıl ve 2 yedek üye seçildi. Yine Denetim Kuruluna da 3 kişinin seçilmesinin ardından 8/9 Nisan da Frankfurt`ta gerçekleştirilecek ATİK Kongresi için delege seçimi ve önergeler gündemi ile son gündem de geride bırakıldı.