Anasayfa , Dünya , VENEZUELA POLİSİ BİR GENCİ DAHA KATLETTİ

VENEZUELA POLİSİ BİR GENCİ DAHA KATLETTİ

DÜNYA|20.06.2017| Venezuela’da hükümet karşıtı gösterilerde dün 17 yaşında bir gösterici polis tarafından vurularak öldürüldü. Nisan ayından bu yana gösterilerde ölenlerin sayısı 73’e çıktı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun istifa etmesi amacıyla düzenlenen gösteriler 80. gününe girdi. Başkent Caracas’ta düzenlenen gösteriye yaklaşık 10 bin gösterici katıldı.

Polis göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahele etti. Göstericiler ise polise taş, motolof kokteylleri ve fişekler attı.
Venezuelalı yetkililer 17 yaşındaki Fabian Urbina’nın göğsünden vurulduğunu ve en az 27 kişinin yaralandığını bildirildi.

Maduro gösterilerin kendi hükümetini devirmek için yabancı ülkelerin yönetttiği bir komplo olarak gördüğünü açıkladı ve kamu binalarının kundaklanmasını terörizm olarak tanımladı.
Hükümet karşıtı gösteriler ülkede gıda ve ilaç yokluğunun ardından bebek ve küçük çocukların ölümlerine yol açtıktan sonra artmıştı.

Muhalifler Maduro’nun anayasayı değiştirme çabalarına demokrasiye zarar vereceği gerekçesiyle engel olmak istiyor. Gösteriler bugünde devam ediyor.